ΤΑΞΙΔΙΑ

Και Μύλος των Ξωτικών και απαράμιλλο χειμωνιάτικο Πήλιο! – Διήμερη εκδρομή του MG Travel

MG TRAVEL, 
Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Τρίκαλα – Μύλος Ξωτικών – Βόλος – Πήλιο

Διήμερη, 85 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12

Αναχώρηση στις 07:30 για τα Τρίκαλα με ενδιάμεση στάση στη Λαμία (επί της Εθνικής Οδού). Θερμή υποδοχή από τον Τρικαλένιο και τη Ληθένια, που θα μας ξεναγήσουν στο Μύλο των Ξωτικών, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γιορτινών γλυκισμάτων. Οι μύλοι επαναλειτουργούν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για τις γευστικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ ετοιμάζονται τα δώρα που θα μοιράσει ο Αϊ-Βασίλης και τα ξωτικά του, στο ομορφότερο χωριό και στο μεγαλύτερο εργοστάσιο, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης των Τρικάλων, θα απολαύσουμε το γεύμα μας, και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Πλαταμώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

KΥΡΙΑΚΗ 11/12

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα, το «μπαλκόνι του Πηλίου», με την εκπληκτική θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Παραμονή στον όμορφο διατηρητέο οικισμό, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και το υπέροχο φυσικό τοπίο.  Συνεχίζουμε για τα Χάνια, στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας σε μια υπέροχη τοποθεσία με αγριόλευκες και οξιές. Το απόγευμα επιστρέφουμε στον Βόλο και από εκεί συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Λαμία (επί της Εθνικής Οδού).

Αγ. Φωτεινή – Βυτίνα

Ημερήσια, 18 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12

Αναχώρηση στις 07:30 για την Τρίπολη, στάση στο Αρτεμίσιο, και συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Κάψια, που φημίζεται για τον πλούσιο σταλαγμιτικό διάκοσμο με τους σπάνιους χρωματισμούς: κόκκινo, κίτρινo και γαλάζιo ενώνονται με το λευκό, δημιουργώντας μια εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Επόμενος σταθμός, ο ναός της Αγίας Φωτεινής, στην καρδιά της Πελοποννήσου, η οποία διακρίνεται για την αρχιτεκτονική της, καθώς συνδυάζει διαφορετικούς ρυθμούς. Οι κολόνες αλλά και όλος ο διάκοσμος, εντός και εκτός του ναού, είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, ενώ διακρίνονται επίσης βυζαντινά αλλά και αιγυπτιακά στοιχεία αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τη Βυτίνα, τον υπέροχο οικισμό με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα πέτρινα αρχοντικά, όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα Πλατάνια και θα φθάσουμε μέχρι το Δρόμο της Αγάπης, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Λεβίδι για καφέ.

Όσιος Εφραίμ – Νέα Μάκρη

Απογευματινή, 12 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12

Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, που γιορτάζει στις 5 Μαΐου (ημερομηνία εορτής του αγίου),  στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και στις 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού. Η μονή βρίσκεται στο  “Όρος των Αμώμων” (καθαρών), λειτουργούσε ήδη από τον 10ο αιώνα και είναι από τις παλαιότερες της Αττικής. Μετά τον εσπερινό θα συνεχίσουμε για την παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button