LIFESTYLEΕΞΟΔΟΣ

Jazzèt Cafè: Ρεσιτάλ κιθάρας – Ο Β. Καναράς μας ταξιδεύει σε 8 χώρες

 

O κιθαρίστας και εκπαιδευτικός Βασίλης Καναράς, την Κυριακή 13 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ, θα ταξιδέψει τo κοινό του Jazzet Cafe σε μουσικές του κόσμου από την Ελλάδα, Ιαπωνία, Ρωσία, Περού, Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία και Πουέρτο Ρίκο.

Το 2013 κυκλοφόρησε ο δίσκος του ”Cosmos Guitar” μια μουσική περιήγηση ανά τον κόσμο με αφετηρία και τελικό προορισμό την Ελλάδα αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από περιοδικά όπως το ”Classical Guitar Magazine” ενώ το 2017 κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος “Cosmos Guitar 2”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας του Βασίλη Καναρά, περιλαμβάνει γνωστά έργα συνθετών, όπως των: Γιάννη Σπανό, Κώστα Γρηγορέα, Mikhail T. Vyssotsky, Astor Piazzola, Atahualpa Yupanqui, Paco De Lucia, Luis Bonfa, Jose Ignatio ερμηνευμένα μ΄ έναν ιδιαίτερο τρόπο από έναν βιρτουόζο και ώριμο κιθαρίστα.

ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626
Jazzèt Cafè – ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι, 12461
Τηλ. 210 5815626, [email protected]

https://www.facebook.com/MusicCenterAthens/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Καναράς γεννήθηκε στο Καρποχώρι Καρδίτσας το 1959. Σπούδασε κιθάρα µε τους Βαγγέλη Μπουντούνη, Γεράσιµο Μηλιαρέση, Γιάννη Ηλιόπουλο, Βαγγέλη Ασηµακόπουλο και Κώστα Κοτσιώλη (∆ίπλωµα Κιθάρας) και θεωρητικά µε τον Γιώργο Σιωρά (Πτυχίο Αρµονίας).
Έλαβε ενεργά μέρος σε πολλά σεμινάρια µε καθηγητές όπως οι Jesus Castro-Balbi, Hubert Kappel, Leo Brouwer, Wolfgang Lendle, Roberto Aussel, Abel Carlevaro, Juan Sorroshe Fraticelli, Thomas Muller Pering.
Έχει δώσει ατοµικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει µε διάφορα σύνολα µουσικής δωµατίου σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συµπράξει µε την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [Ηρώδειο-Μέγαρο] καθώς επίσης µε την Συµφωνική Ορχήστρα “Νικόλαος Μάντζαρος” µε την οποία ερµήνευσε το κονσέρτο για κιθάρα του Ηeιtοr Villa Lobos και το κονσέρτο Andaluz του Joaquin Rodrigo.
Το 2006 ίδρυσε και ηχογράφησε µε το κουιντέτο ‘Έψιλον” τον δίσκο ”των αγγέλων οι κιθάρες” που περιέχει τραγούδια του Χρηστού Νικολόπουλου σε λόγιες μεταγραφές για πέντε κιθάρες.
Το 2011 συμμετείχε στην ηχογράφηση του cd ‘’τα διάφανα του δευτερόλεπτου’’ του παραδοσιακού κλαρινετίστα Θανάση Βασιλόπουλου.
Το 2013 κυκλοφόρησε ο δίσκος του ”Cosmos Guitar” μια μουσική περιήγηση ανά τον κόσμο με αφετηρία και τελικό προορισμό την Ελλάδα αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από περιοδικά όπως το ”Classical Guitar Magazine”.
Το 2017 κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος “Cosmos Guitar 2” με αντίστοιχο περιεχόμενο και συνεργασίες με άλλα όργανα όπως ακουστική κιθάρα, μαντολίνο, κρουστά και φλάουτο.
Υπήρξε μέλος για μια εικοσαετία της μαντονινάτας και χορωδίας ¨ Διονυσιος Λαυραγκας¨ με εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και 5 cds σε ζωντανή ηχογράφηση.
Το 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα με ομάδα μαθητών του στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ 16 χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Sochi της Ρωσίας.
Από το 1987 έως το 2005 δίδαξε ανελλιπώς στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου.
Έχει διδάξει επίσης στα Φεστιβάλ Καρδίτσας, Βέροιας και Λουτρακίου και Ερμούπολης.
Διατέλεσε καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών την περίοδο 1991-1999.
Είναι καθηγητής κιθάρας στο ∆ηµοτικό Ωδείο Πετρούπολης και στο Παναρμόνιο ωδείο. Έχουν αποφοιτήσει από την τάξη του 30 μαθητές (Διπλώματα και Πτυχία) και έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους και διεθνείς ∆ιαγωνισµούς Κιθάρας έχοντας κερδίσει πάνω από εκατόν τριάντα βραβεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Α΄ Μέρος
Νίκος Πιπέρης, Χορός των αναμνήσεων (Ελλάδα)
Κώστας Γρηγορέας, Πανσέληνος στον Μόλυβο (Ελλάδα)
Γιάννης Σπανός, Κύμματα (Ελλάδα)
Γιάννης Σπανός, Σπασμένο καράβι (Ελλάδα)
Mikhail T.Vyssotsky Variations on Prikha (Ρωσία)
Yoquihiro Yokoh Variations on Sakura (Ιαπωνία)
Παραδοσιακό Blanca Tierra (Περού)
Jorge Bravo de Rueda Virgines del Sol (Περού)
Atahualpa Yupanqui Melodia del adios (Αργεντινή)
Atahualpa Yupanqui Huajra (Αργεντινή)
Β’  Μέρος
Astor Piazzolla, Chiquilin de Bachin (Αργεντινή)
Astor Piazzola, Oblivion (Αργεντινή)
Luis Bonfa, Batucada-Samba (Βραζιλία)
Jose Ignatio, Quinton El Coqui ( Πουέρτο Ρίκο)
Paco de Lucia, Tarantas (Ισπανία)
Παραδοσιακό Χασάπικο Πολίτικο (Ελλάδα)
Παραδοσιακό Σαν τα μάρμαρα της Πόλης (Ελλάδα)
Μάρκος Βαμβακάρης, Αντιλαλούν οι φυλακές (Ελλάδα)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button