ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Ισχυρό μήνυμα αυταρχισμού, στα όρια εκτροπής

“Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται.” Η άρση ασυλίας βουλευτών και η μήνυση σε Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη ισχυρό μήνυμα αυταρχισμού, στα όρια εκτροπής

γράφει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Κακοπληρωτής η κυβέρνηση των λαϊκών απαιτήσεων και κυβερνητικών προεκλογικών υποσχέσεων. Κοροϊδία και επικοινωνιακή φούσκα η μόνιμη συνταγή. Οργή και αγανάκτηση αντικαθιστά τις αυταπάτες των πολλών κοινωνικών στρωμάτων, που πίστεψαν τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες του “Μωυσή”.

Αλλά “ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται”, όπως δείχνουν ακόμα και οι πιο αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις στα λεγόμενα ποιοτικά ερωτήματα. Οι απατεώνες θα τιμωρηθούν όσονούπω. Οι επιπτώσεις όμως στην καθημερινότητα είναι πλέον τρομακτικές. 

Η λογική μιας ανάθεσης, που κυριαρχεί στους πολλούς, στην διεκδίκηση είναι αυτό που τους συντηρεί στην κυβέρνηση και τους επιτρέπει να ελπίζουν ότι μαζί με ακραίο αυταρχισμό και περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων θα τα καταφέρουν να παραμείνουν στο σβέρκο της κοινωνίας

“Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται.” Η άρση ασυλίας βουλευτών και η μήνυση σε Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη αποτελούν ισχυρό μήνυμα αυταρχισμού, στα όρια εκτροπής. Και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση των αρίστων απατεώνων της λαϊκής ψήφου εκτιμούν ότι δεν πειράζει που άλλα έταξαν σε κοινωνικές κατηγορίες που τους έφεραν στην εξουσία και άλλα πράττουν.

Ένα χρόνο πριν πριν τον κορωνοϊό, βλέποντας τα σημάδια των καιρών έγραψα στο άρθρο ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ “Το ωσαννά εν τοις υψίστοις δεν θα σώσει κανένα. Δεν χωράει ούτε καν ο πάλαι ποτέ ορθολογισμός και “εξορθολογισμός” της αστικής τάξης. Γιατί τώρα το πάνω χέρι στις πολιτικές εξελίξεις το έχουν οι βιαστικοί ραντιέρηδες του σύγχρονου πολιτικού χρηματιστηρίου, που το πρωί επενδύουν και μέχρι το μεσημέρι θέλουν να βγάλουν και μίζα και μεροκάματο!”. Ήρθαν διαβασμένοι για να μείνουν και να εξασφαλίσουν τα ιστορικά δικαιώματα όχι απλά της τάξης τους αλλά του κομματιού εκείνου που έμαθε να μην επενδύει αλλά να “μεσολαβεί” σε ό,τι είναι διαπλεκόμενο με το κράτος, να το απομυζά και να το ιδιωτικοποιεί προς ίδιο όφελος για μεγιστοποίηση του κέρδους.

Για αυτό και η λίστα Πέτσα σε διάφορες παραλλαγές και νεώτερες εκδόσεις. Και δεν αντέχουν όχι την Ακρίτα, τον Αυγερόπουλο, τον Χαρίτο, αλλά ούτε τα δικά τους παιδιά, που έδωσαν μάχη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τόλμησαν να γράψουν κατά λάθος (sic) ότι υπάρχουν διπλές λίστες στην πανδημία!

Οι άνθρωποι είναι παίκτες. Πέρασαν σεμινάριο. Έφτιαξαν με επιτελικότητα ομάδα αποτροπής ” δεύτερη φορά αριστερά”, έχουν φτιάξει αλγόριθμους αποτροπής αυτού του κινδύνου.

Και έχουν απόλυτο δίκιο! Διότι χρωστάνε της Μιχαλούς! Χρωστάνε σε όλες τις παραλλαγές. Σαν κόμματα, σαν φυσικά πρόσωπα, σαν offshore!

Και όλοι εμείς τι θα κάνουμε; Θα παρακολουθούμε το στημένο χειροκρότημα – άλλοθι για να μας πει ο υπουργός “μη ζητάτε διορισμούς και χρήματα… εισπράξατε κοινωνική αναγνώριση και χειροκρότημα”… 

Η λογική της ανάθεσης στις τελευταίες εκλογές έφερε την ΝΔ στην κυβέρνηση. Αν καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που συμβαίνει μας αφορά εδώ στα Δυτικά της Αθήνας, ότι δεν είναι μπόρα που θα περάσει αλλά είναι αλλαγή από την Εύκρατη ζώνη σε Πολικό ψύχος, τότε ας αποφασίσει ο καθένας εφ’ ω ετάχθη.

Γιατί η λογική του Πόντιου Πιλάτου, τα “νέα” κεντρώα αφηγήματα που υιοθετούν η ανέχονται την νεοδεξιά πραχτική, εδώ κάτω από το ποτάμι στην Δυτική Αθήνα των κλειστών μαγαζιών, των καταχρεωμένων νοικοκυριών, των νέων ανέργων, που δεν χωράνε πια ούτε στα υπό κατάργηση προγράμματα κοινωνικής στήριξης, της κατάργησης της επαγγελματικής κατάρτισης, τα παραμύθια της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, των εύκολων πτυχίων και ότι η χώρα μπορεί να προκόψει με αυτούς που την ληστεύουν καθημερινά στο ρεύμα, στην υγεία, στην πρώτη κατοικία, στο νερό, δεν γίνονται ανεκτά. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button