ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Intercity: Ακινητοποίηση συρμού, έμεινε από ρεύμα πριν τη Λάρισα

Με προβλήματα επανεκκίνησαν τα δρομολόγια του Intercity, καθώς σε αυτό από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη το απόγεμα της Κυριακής η επιβατική αμαξοστοιχία έμεινε από ρεύμα. Ανησυχία για τους επιβάτες, που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Μόλις λίγες μέρες από το πρώτο δρομολόγιο Intercity από Αθήνα για Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη και τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο δείχνουν να συνεχίζονται και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/04) στο MEGA, η επιβατική αμαξοστοιχία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Κυριακής (09/04) συνάντησε προβλήματα λίγο πριν τη Λάρισα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μείνουν ακινητοποιημένοι για περισσότερα από 30 λεπτά, ενώ όπως ανέφερε επιβάτης του τρένου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, δεν υπήρχε κανέναν σχέδιο για το τι θα κάνουν.

«Ξαφνικά λίγο έξω από τη Λάρισα το τρένο σταμάτησε. Είχε πέσει το ρεύμα, έσβησαν τα φώτα και δεν ξέραμε τι γινόταν. Όπως ρώτησα και το πλήρωμα, είπαν ότι ήταν πρόβλημα ηλεκτροδότησης και περιμέναμε πάνω από 30 λεπτά», δήλωσε στο MEGA ο επιβάτης της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, αναφέροντας πως συνολικά έμειναν ακινητοποιημένοι και χωρίς καμία ενημέρωση για 52 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι επιβάτες, υπήρξε πρόβλημα στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά η αμαξοστοιχία.

«Δεν μάθαμε ακριβώς τι έγινε. Μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν στο δίκτυο του ΟΣΕ και το πλήρωμα το ίδιο ήταν αρκετά ανήσυχο. Θα ανοίξουν οι πόρτες πουθενά και θα κατέβουμε, θα έρθει λεωφορείο να μας πάρει να μάς πάνε Λάρισα και από εκεί Θεσσαλονίκη; Δεν υπήρχε σχέδιο για το τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο επιβάτης.

Στις ερωτήσεις του προς τους υπαλλήλους της Hellenic Train οι απαντήσεις ήταν ότι ευθύνεται ο ΟΣΕ και χρησιμοποιήθηκαν διάφορα “μπορεί”, ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για τους επιβάτες και έφτασαν με καθυστέρηση στον προορισμό τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button