ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ημερησία” για Σκαραμαγκά: Όλα δείχνουν ότι τα μεγαλεπίβολα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!

Δυσοίωνη πρόβλεψη από την “Ημερησία” σχετικά με τα “μεγαλεπίβολα κυβερνητικά σχέδια” για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την ψυχρολουσία του διαγωνισμού για το στρατιωτικό τμήμα του Ναυπηγείου.

Πιο συγκεκριμένα, η έγκυρη οικονομική εφημερίδα αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις σημειώνει ότι ίσως “τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά”. Μετά από τόσους μήνες πανηγυρικών δηλώσεων, συναντήσεων με Αμερικανούς επενδυτές, συσκέψεων με συμμετοχή πλήθους υπουργών, ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδεύει προς επανάληψη. Το δημόσιο, μέσω των εμπλεκόμενων υπουργών, εμφανίζεται σίγουρο πως μπορεί να πάρει σχεδόν 140 εκατ. ευρώ (!) από την πώληση του στρατιωτικού τμήματος των Ναυπηγείων και ενός γειτονικού οικοπέδου.

Ο μόνος επενδυτής που εμφανίστηκε, ο όμιλος του Θεόφιλου Πριόβολου, δίνει 15 εκατ. για το στρατιωτικό τμήμα που πωλείται μέσω διαγωνισμού του ειδικού διαχειριστή. Θεωρεί πως τα 55 εκατ. ευρώ που έχει ορίσει ως ελάχιστη τιμή η ΕΤΑΔ για το οικόπεδο είναι απίστευτα υψηλή. 

Οι επενδυτές, όπως ο όμιλος Πριόβολου, θεωρούν πως η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί το χαμηλό τίμημα γιατί θα προχωρήσουν, στη συνέχεια, σε μεγάλες επενδύσεις. Οι υπουργοί απαντούν πως πολιτικά είναι αδύνατο να πωληθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε τόσο χαμηλή τιμή. Επειδή έχουν μπλέξει σε μετοχική διελκυστίνδα και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όλα δείχνουν ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια θα μείνουν στα… χαρτιά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button