ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ημερήσια εκδρομή στην Τήνο

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Tήνος

Ημερήσια εκδρομή στην Τήνο 3

Ημερήσια, 62 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη Μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Αρχαία Κόρινθος – Ξυλόκαστρο

Ημερήσια εκδρομή στην Τήνο 5

Ημερήσια, 15 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6

Αναχώρηση στις 08:30 για την Αρχαία Κόρινθο, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η αρχαία πόλη της Κορίνθου κατοικήθηκε από τη Νεολιθική εποχή, ενώ ήταν ήδη γνωστή από τους Μυκηναϊκούς χρόνους για την εύφορη γη και την πληθώρα των αγροτικών προϊόντων. Η πόλη έφτασε στο απόγειο της ακμής της μεταξύ 7ου και 6ου αιώνα π.Χ., ενώ η πλούσια ιστορία της αποτυπώνεται στον αρχαιολογικό χώρο που εκτείνεται γύρω από τον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα. Η Αγορά, το ωδείο, ναοί, κρήνες και στοές είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα των ανασκαφών που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε για την οχυρωμένη Ακρόπολη, το επιβλητικό φρούριο της Ακροκορίνθου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 575 μέτρων και θεωρείται το σημαντικότερο κάστρο του Μοριά. Αντικρίζοντας τη θέα από την Κόρινθο ως την Αργολίδα, και από τα Γεράνεια μέχρι την Αχαΐα και απέναντι τη Στερεά Ελλάδα, αντιλαμβάνεται κανείς την ονομασία «οφθαλμός της Πελοποννήσου» που αποδίδεται στην Ακροκόρινθο. Επόμενος σταθμός, ο Πευκιάς, η πανέμορφη παραλία του Ξυλόκαστρου, όπου θα απολαύσουμε φαγητό ή καφέ και μπάνιο. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Nαύπλιο – Παραλία Κάντιας

Ημερήσια εκδρομή στην Τήνο 7

Ημερήσια, 17 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6

Αναχώρηση στις 08:00 για τα Λευκάκια Ναυπλίου, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, όπου φυλάσσεται τεμάχιο λείψανο του αγίου. Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι, ο ναός αποτελεί μοναδικό δείγμα μεικτής ρωσικής και ελληνικής τέχνης. Επόμενος σταθμός, η αμμώδης παραλία της Κάντιας, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Το βραδάκι, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο για καφέ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button