ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής από τη Μόρια – Σκουπίδια, βρώμικα μπάνια και σκηνές βίας

Από την Καθημερινή

Εικόνες εξαθλίωσης που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας, τον οποίο χαρακτηρίζει μάλιστα ως έναν από τους χειρότερους της Ευρώπης, κατέγραψε ξένος δημοσιογράφος.

Μετανάστης που προσπαθεί με έναν κουβά να απομακρύνει το νερό της βροχής από τις σκηνές, τουαλέτες σε άθλια κατάσταση, σκουπίδια αλλά και σκηνές βίας είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δημοσιογράφο του Buzzfeed. Ο ίδιος σημειώνει ότι σε έναν χώρο που θα έπρεπε να ζουν 2.000 άτομα αυτή τη στιγμή στοιβάζονται 7.000 άνθρωποι.

Αναφέρει μάλιστα ότι την περασμένη Πέμπτη μετανάστες άρχισαν να κουνούν τον μεταλλικό φράχτη φωνάζοντας «Moria no good», με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και απομακρύνοντας βίαια τουλάχιστον έναν από τους διαδηλωτές.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι μετανάστες που βρίσκονται στο εσωτερικό μαγνητοσκόπησαν υλικό και το μοιράστηκαν μαζί του μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Σε αυτό εμφανίζονται σωροί από σκουπίδια, αυτοσχέδιες σκηνές, άνθρωποι που αναγκάζονται να βάζουν φωτιές τα βράδια σε σκουπίδια λόγω των ελλιπών συνθηκών διαβίωσης εν μέσω του χειμώνα αλλά και κάποιοι που χρησιμοποιούν άδεια πλαστικά μπουκάλια τα οποία γεμίζουν με νερό για να πλυθούν, καθώς οι ντουζιέρες δεν λειτουργούν.

Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι προσήχθη και απειλήθηκε με σύλληψη όταν επιχείρησε να επισκεφθεί τον χώρο.

Μια μικρή χωματερή παραδίπλα.

«Ένας αστυνομικός απαίτησε να δει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο ώστε να εγκρίνει τις εικόνες που είχαμε τραβήξει» γράφει ο δημοσιογράφος. «Είναι παράνομο να φωτογραφίζεται οτιδήποτε μέσα από το φράχτη» φέρεται να του είπε ο αστυνομικός.


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button