ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η τέχνη και ο πολιτισμός ως μοχλοί ανάπτυξης των πόλεων” – Ομιλία του Βαγγέλη Ντηνιακού στην Ελευσίνα

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως ομιλητής στη συζήτηση “Η τέχνη και ο πολιτισμός ως μοχλοί ανάπτυξης των πόλεων” που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “Συνάντησης Πολιτισμός 2030”, από τις 10 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2022 στην Ελευσίνα, εκδήλωση που εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.   

Η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 είναι μία τετραήμερη εκδήλωση, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα φυσικό χώρο συνάντησης ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους στο πεδίου της πολιτιστικής παραγωγής (καλλιτέχνες, πολιτιστικούς διαχειριστές, εκπροσώπους τοπικών και περιφερειακών αρχών που ασχολούνται με την οργάνωση και διαχείριση του πολιτιστικού τομέα), ένα χώρο διαλόγου και ανταλλαγής αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων της περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης. 

Η ομιλία του Βαγγέλη Ντηνιακού ανοίγει την αυλαία της Συνάντησης, το πρωί της Πέμπτης. Θα παρουσιάσει το σχέδιο ανάπτυξης του Χαϊδαρίου με έμφαση στο άυλο κομμάτι και στη στρατηγική, ενώ θα υπάρχουν αντίστοιχες τοποθετήσεις και από άλλους δήμους της Αττικής. Θα ακολουθήσει διάλογος αναφορικά με το ποιοι είναι οι παράγοντες επιτυχίας, πώς ο όλος σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει τους σύγχρονους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου, πώς αξιοποιεί τις πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης και με ποιους τρόπους συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button