ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πολιτική εκπροσώπηση του Χαϊδαρίου στον ΑΣΔΑ

Για πρώτη φορά δήμαρχος Χαϊδαρίου θέτει υποψηφιότητα και εκλέγεται μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Αυτή ήταν η επιλογή του Βαγγέλη Ντηνιακού για την τρέχουσα τετραετία.

Ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης, θα εκπροσωπούν το Δήμο Χαϊδαρίου στο 20μελές Δ.Σ. του ΑΣΔΑ. Αναδείχθηκαν με μυστική ψηφοφορία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Οκτωβρίου. 

Η ψηφοφορία

Ο καθένας από τους δύο έλαβε 20 ψήφους, ενώ στην ενιαία κάλπη βρέθηκαν επτά άκυρα και τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε άκυρο, δείχνοντας την αντίθεση της στη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από την άλλη Ντηνιακός και Καρατζαφέρης έλαβαν ψήφους όχι μόνο από το “Χαϊδάρι Ξανά”, που διαθέτει 14 έδρες, αλλά και άλλες 6 από παρατάξεις της μειοψηφίας.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καραγιάννης. Επίσης ο δήμαρχος δεν ψήφισε τον εαυτό του, αφού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία. 

Χωρίς έδρα η μειοψηφία

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο (αρ. 102) του Υπουργείου Εσωτερικών περί «συγκρότησης των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού» προβλέπεται ο ορισμός μελών στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών, αυτά υποδεικνύονται κατά τα 3/5 από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη. Η ποσοστιαία αναλογία των τριών πέμπτων υπολογίζεται επί του αριθμητικού συνόλου των μελών του Συμβουλίου. Η υπόδειξη του δημάρχου είναι δεσμευτική για το Συμβούλιο, όπως άλλωστε οπουδήποτε η νομοθεσία προβλέπει υποδεικνυόμενα μέλη στις διοικήσεις νομικών προσώπων.

Έτσι η παράταξη της διοίκησης του Δήμου δεν είχε τη δυνατότητα να παραχωρήσει τη μία από τις δύο έδρες που εκλέγει στον ΑΣΔΑ στη μειοψηφία, ακόμη και αν το επιθυμούσε. Γι’ αυτό το λόγο και δεν υποβλήθηκε ανάλογο αίτημα.

Η πολιτική εκτίμηση για την αυτοπρόσωπη παρουσίας του Β. Ντηνιακού στον ΑΣΔΑ είναι ότι θέλει να παρακολουθεί άμεσα τη δραστηριότητά του και να θέτει το διεκδικητικό του πλαίσιο στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο, που κατά καιρούς διαχειρίζεται σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη Δυτική Αθήνα. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button