“Η ΝΔ έχει δυσανεξία στη συζήτηση επί προγραμμάτων”
Του Δημήτρη Βίτσα
υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας
Η ΝΔ και η “Ομάδα Αλήθειας” ανασκαλεύει διάφορα κείμενα του παρελθόντος, γιατί δεν αντέχει τη συζήτηση επί προγραμμάτων. Τη μια στιγμή μιλά για πρόγραμμα 85 δις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την άλλη ότι ο Τσακαλώτος είναι μαρξιστής, ο Βαρουφάκης θέλει να κλείσει τις τράπεζες κλπ. Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι δεν αντέχει τη συζήτηση πάνω σε προγράμματα και πολιτικές. Δίνει ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης συνεντεύξεις στα ΜΜΕ επικαλούμενος ανακρίβειες, οι οποίες καταπέφτουν την ίδια στιγμή.
– Μήπως θα έπρεπε η συζήτηση να αφορά τον τρόπο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας;
– Μήπως να βλέπαμε πώς θα φτάσουμε στο 7% του ΑΕΠ για την Υγεία, τη στιγμή που αποτελεί αίτημα των τελευταίων 60 χρόνων και έχει υλοποιηθεί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες;
– Μήπως να συζητήσουμε τον τρόπο για να φτάσουμε στο 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για το πρόβλημα της ακρίβειας έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και τους αυξημένους ελέγχους για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η άποψη της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να περάσει στην κατανάλωση η μείωση του ΦΠΑ, απλά αποτελεί ομολογία απουσίας θέλησης για ουσιαστικούς ελέγχουν των καρτέλ. Αν και επί των ημερών της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαμε να προβούμε ούτε σε μια παραπανήσια πρόσληψη, είχαμε καταφέρει πολύ σοβαρά αποτελέσματα στον τομέα αυτό.
Η ΝΔ και η πολιτική της τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε αποφασιστικά στη χρεωκοπία της χώρας και στην εφαρμογή των μνημονίων και της επιτροπείας της Τρόϊκα, με τα γνωστά Greek Statistics και τους υπερβολικούς δανεισμούς.
Και μας εγκαλεί η ΝΔ για αντι-ευρωπαϊσμό, ενώ με τον αγώνα μας όχι μόνο μείναμε στην Ευρώπη, αλλά βγήκαμε και από τα μνημόνια και αφήσαμε και στα ταμεία του κράτους 37 δισ. Την ίδια ώρα στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ο κος Σκυλακάκης, ο κος Σταϊκούρας και ο κος Βεζυρόπουλος, έδιναν ο καθένας διαφορετικά νούμερα (από 29 δισ. έως 40 δισ.) για το κόστος του προγρά,μματός μας, όταν επί των ημερών της αυξήθηκε ο δανεισμός κατά 45 δισ.