ΤΕΧΝΗ

Η “Κυρά της Ρω” κάνει τις καρδιές να χτυπούν δυνατά

Σήμερα το βράδυ, στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης, ώρα 21.00), στο πλαίσιο του “πολιτιστικού Σεπτέμβρη” του Δήμου Χαϊδαρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε διαφορετικές μορφές στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, κάνοντας τις καρδιές να χτυπούν δυνατά, σύμφωνα με τις κριτικές που τη συνοδεύουν.

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Το έργο φωτίζει τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα, που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Είσοδος με σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 213 204 7236, 213 204 7291.

Η "Κυρά της Ρω" κάνει τις καρδιές να χτυπούν δυνατά 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button