ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΗ

Η Κερασία Σαμαρά ανεβάζει Ιονέσκο, στην Στέγη Πολιτισμού Χαϊδαρίου

Το “Παιχνίδι της σφαγής” του Ευγένιου Ιονέσκο είναι μια επίκαιρη κωμωδία, η ιστορία μιας πόλης που ξαφνικά η ωραία ζωή της έγινε σκόνη. Η δική μας Κερασία Σαμαρά την μεταφέρει στη θεατρική σκηνή της δικής μας πόλης. Διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το θεατρόφιλο κοινό.

Υπόθεση του έργου   

Σε μια ήσυχη πόλη, με ευτυχισμένους και ανέμελους ανθρώπους, καθώς οι ώρες περνούν, όλα αλλάζουν, φανερώνοντας πως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής. Μια παράξενη επιδημία σκορπίζει τον τρόμο.

Φαίνεται όμως ότι τους αξίζει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι είτε πεθαίνουν είτε ζουν κατά τύχη, αφού ούτε ξέρουν να ζουν ούτε ξέρουν γιατί πεθαίνουν, αναρωτιούνται μόνο τι έφταιξε και η ωραία ζωή τους έγινε σκόνη.

Αυτό που νόσησε πρώτο στην πραγματικότητα είναι τα ήθη της κοινωνίας και ο Ιονέσκο τους επιτίθεται αμείλικτος. Ο ρατσισμός, η δημαγωγία που ανθεί σε περιόδους κοινωνικής κενότητας, η ξενοφοβία, η εθελοτυφλία, η μεγαλοστομία των πολιτικών και ο εγωισμός γίνονται στόχος του αμείλικτου συγγραφέα. Γι’ αυτό και το έργο είναι καθαρά πολιτικό.

Ο Ιονέσκο σαρκάζει τον άνθρωπο που οδεύει με μια διάθεση ευτυχίας προς την άβυσσο. Είναι υποχείριο του συστήματος και ο συγγραφέας δεν τον λυπάται καθόλου, απεναντίας διασκεδάζει με την συμφορά του, προκαλώντας τον να θυμώσει, προκαλώντας τον να επαναστατήσει ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό.

info

“Το παιχνίδι της σφαγής”, Ευγένιος Ιονέσκο

Πέμπτη 11 Απριλίου, 20:30

Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ), Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι

Μετάφραση: Ερρίκος Μπιέλλες

Θεατρική Διδασκαλία: Κερασία Σαμαρά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button