ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η κάλπη του ΚΙΝΑΛ “έχει πάρει φωτιά” στο Χαϊδάρι

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στο Δημαρχείο έξω από την αίθουσα όπου έχουν στηθεί δύο κάλπες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Η αγωνία για την έκβαση της μάχης φυσικά υπάρχει, ειδικά στα επιτελεία των υποψηφίων, αλλά η παρουσία τόσο πολύ κόσμου κάνει τη μέρα γιορτινή, αφού θυμίζει παλιές καλές μέρες του Κινήματος.

Η κάλπη του ΚΙΝΑΛ "έχει πάρει φωτιά" στο Χαϊδάρι 3
Ουρές έξω από την κάλπη.

Γύρω στις 12 είχαν ψηφίσει ήδη πάνω από 400 άτομα στο Χαϊδάρι (την πρώτη μέρα της προηγούμενης αντίστοιχης διαδικασίας είχαν προσέλθει συνολικά 900), ενώ οι ουρές όλο και μεγαλώνουν. Όλοι συμφωνούν ότι οι ψηφοφόροι θα ξεπεράσουν άνετα τους 1.000 ενώ σε πανελλήνιο επίπεδο θα προσεγγίσουν τους 260.000-270.000. Βοήθησε φυσικά και ο καιρός. Πάντως την ώρα που πήγαμε εμείς οι νέοι σε ηλικία ψηφοφόροι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Όλοι εκτιμούν ότι η μάχη θα κριθεί μεταξύ Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδου και Ν. Ανδρουλάκη. Μιλήσαμε με αρκετούς στο φουαγιέ του Δημαρχείου και θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε τις απόψεις τους συνοπτικά, χωρίς ονομαστικές αναφορές, αφού οι περισσότεροι δεν ήθελαν να μιλήσουν επώνυμα.

Η κάλπη του ΚΙΝΑΛ "έχει πάρει φωτιά" στο Χαϊδάρι 5
7 πρόσωπα που αποτελούν ολόκληρη ιστορία για το ΠΑΣΟΚ στο Χαϊδάρι: Όρθιοι: Γιώργος Ζάγκας και Νώντας Σταμάτης. Καθήμενοι από αριστερά: Λευτέρης Καπετανάκης, Ηρακλής Δρούλιας, Κώστας Σπηλιόπουλος, Τρύφωνας Δάρας, Χρήστος Κανελλόπουλος.

Οι οπαδοί του Γιώργου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, κυρίως λόγω της μαζικής προσέλευσης, αφού θεωρούν ότι ο απλός κόσμος δεν θέλει να χαθεί το “πνεύμα του ΠΑΣΟΚ” και προσάπτουν στον Λοβέρδο διάθεση επαφής με τη ΝΔ. Οι παραδοσιακοί αντιδεξιοί πασόκοι αυτό το απεχθάνονται. Μερικοί ελπίζουν για ποσοστό ακόμη και άνω του 30% για τον Παπανδρέου, με δεύτερο τον Ανδρουλάκη. Υποστηρικτής του Α. Λοβέρδου μας είπε ότι είναι μόνος “ξεκάθαρος αντισύριζα και ο μόνος που μίλησε ορθά κοφτά για ΠΑΣΟΚ”. Όσοι δεν θέλουν να πάρουν μέρος ενός από τους δύο προηγούμενους, δύο δίνουν ψήφο στον Ανδρουλάκη, πιστεύοντας ότι αποτελεί μια αναγκαία και ελπιδοφόρα αλλαγή για το Κίνημα.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 μμ. και μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων, που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα. Π΄νατως ο Γιώργος Παπανδρέου το μεσημέρι ζήτησε παράταση της ψηφοφορίας, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button