ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φιλόξενη “Βιβλιοχώρα” του 9ου Δημοτικού άνοιξε τις πύλες της!

Εγκαινιάστηκε η νέα ανακαινισμένη Σχολική Βιβλιοθήκη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου «Βιβλιοχώρα», την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Η βιβλιοθήκη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών Σχολείων ενταγμένων στο σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Η χρηματοδότηση ανήλθε στο ποσό των 3.000€ μέσω της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας, εκ των οποίων 1,750€ διατέθηκαν για την αγορά βιβλίων και 1.250€ για ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους μαθητές και τους γονείς τους, ο Δήμαρχος Μ. Σελέκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ν. Καραγιάννης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α. Παναγοπούλου, ενώ την Ένωση Γονέων εκπροσώπησε η κα Μ. Καψοπούλου.

Η Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Μούκα, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της ότι η Σχολική Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης, που όχι μόνο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Πληροφοριών για την αναζήτηση της γνώσης – πληροφορίας,  αλλά θα προχωρά στην προαγωγή του κριτικού γραμματισμού και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν την αξιοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων.

Έπειτα η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, κα Λίνα Π. ενημέρωσε για τη λειτουργία της και τις δράσεις που προηγήθηκαν όλο τον Απρίλιο και αφορούσαν τον Ενδοσχολικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού, το πρόγραμμα «Γίνε και εσύ υπερασπιστής της ανάγνωσης», και τη δραματοποίση παραμυθιών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων και αναμνηστικών στους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό παραμυθιού και με τραγούδια σχετικά με τη φιλαναγνωσία από τη χορωδία του σχολείου που δίδαξε η Μουσικός και υποδιευθύντρια Τασούλα Α.

Τέλος η Διευθύντρια ευχαρίστησε όλους τους δασκάλους, τους γονείς και τη Σχολική Επιτροπή για τη συμβολή τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button