ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Η δαιμονοποίηση του δράκου

Με ένα ποσοστό θνησιμότητας σαφώς κάτω απ’ το μέσο ποσοστό θνησιμότητας της γρίπης (από πνευμονία) ο «κορονοϊός» δεν προσφέρεται για την Αποκάλυψη, το «Τέλος των Ημερών» και όλα όσα ταΐζουν την βλακεία και την δουλοπρέπεια…
Φαίνεται όμως, ότι προσφέρεται για κάτι άλλο: την δαιμονοποίηση του κινεζικού καθεστώτος. Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, με κάθε «σοβαρότητα», διάφορες «απόψεις» – που πιάνουν εύκολα στους δυτικούς πληθυσμούς, ειδικά όταν πρόκειται για «απειλές κατά της υγείας τους».
Μία από αυτές τις «απόψεις» είναι η εξής: το Πεκίνο κρύβει τον «πραγματικό αριθμό» των κρουσμάτων κι ακόμα περισσότερο τον «πραγματικό αριθμό των νεκρών»… (Γιατί άραγε να το κάνει αυτό; Οι διασπορείς αυτής της φήμης δεν δίνουν καμία λογική εξήγηση, επειδή η δουλειά τους είναι το υπονοούμενο: αυτοί οι Κινέζοι είναι δόλιοι και ψεύτες…)
Άλλη «άποψη», πατάει στην δραματουργία: ο κορονοϊός δεν μεταδόθηκε από νυχτερίδα, αλλά διέφυγε από ένα εργαστήριο βιολογικού πολέμου, είναι μεταλλαγμένος σαν όπλο μαζικής καταστροφής… Είναι, φυσικά, παρανοϊκό να υποστηρίζει κανείς ότι απ’ όλες τις πιθανές άγνωστες βιολογικές καταστροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα όποια βιολογικά όπλα, οι Κινέζοι «βιοπολεμιστές» σκέφτηκαν να οπλοποιήσουν έναν κορονοϊό… Δεν έχει σημασία: αρκεί και πάλι το συμπέρασμα πως το Πεκίνο είναι έτοιμο να κηρύξει βιολογικό πόλεμο στη δύση…
Στην ίδια διαδικασία ψυχολογικού πολέμου, ο κορονοϊός έχει αρχίσει να ονομάζεται από διάφορους δημαγωγούς διεθνώς ως «κινέζικος ιός»… Βολικό και εύκολο, αλλά βρώμικο. Μήπως η γρίπη των χοίρων είχε ονομαστεί «μεξικάνικος ιός»; Όχι.
Αυτό που πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο είναι πως καθώς οξύνεται ο διακρατικός ανταγωνισμός θα παραχθεί υποχρεωτικά η δαιμονοποίηση του κινεζικού κράτους / κεφαλαίου, επειδή η ιδεολογία και η κατασκευή εσωτερικών μπλοκ συναίνεσης είναι βασική προϋπόθεση των πρωτοκοσμικών ιμπεριαλισμών. Το ότι η Huawei με την 5G τεχνολογία της «μπορεί να κάνει υποκλοπές» δεν βοηθάει σε μια τέτοια δαιμονοποίηση, για διάφορους λόγους.
Η υγεία όμως; Ο υγιεινισμός δεδομένα μπορεί να οπλοποιηθεί με ιδιαίτερη ευκολία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button