ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

H φωτογραφία της ημέρας

«Πυροσβεστική παρέμβαση» Τσιόδρα – Χαρδαλιά στον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας, όπου Ρομά διαμαρτύρονταν για την καραντίνα και ζητούσαν εξηγήσεις. Η κοινότητα καθησυχάστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι εξασφαλίσθηκε η τροφοδοσία του οικισμού και ορίζονται διαμεσολαβητές ανάμεσα στους κατοίκους του οικισμού και τις Αρχές. 

Οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας μπήκαν στον οικισμό και μίλησαν με τους ανθρώπους εκεί, αψηφώντας και κάποιους πιο θερμόαιμους. Μαζί τους ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις η αναστάτωση κόπασε. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό, ενώ εκτός της ημέρας αναμένεται να ορισθούν διαμεσολαβητές-εκπρόσωποι των Ρομά που θα έρχονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για όποιο ζήτημα προκύπτει.

Κλείνουν οι λαϊκές αγορές, «επιστρατεύεται ξενοδοχείο»

Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα.

H φωτογραφία της ημέρας 3
Ρομά διαμαρτύρεται για την καραντίνα- Πηγή φωτό: larissanet.gr

Τόνισε, επίσης, ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button