ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή λήξης των παιδικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο τέννις – Ανάγκη για νέα γήπεδα

Δημοτική Κίνηση “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου|

1ο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου

Στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός επιβεβαιώνεται διαχρονικά για την αξία του με βάση το πλήθος των αθλούμενων, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, και σχετίζεται με τα μαθήματα αντισφαίρισης (τέννις) για Παιδιά & Ενήλικες, με διοργάνωση από το Δήμο μας (Διεύθυνση Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού).

Η εκμάθηση του τένις άρχισε από το 1990- 1991 με 80 μαθητές και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα με 120 περίπου παιδιά και 120 ενήλικες κατά το 2022 – 2023.

Όλο αυτό το αθλητικό εγχείρημα υποστηρίχθηκε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο από την έναρξή του μέχρι σήμερα, από τον εξαιρετικό καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δάσκαλο του τένις κύριο Κώστα Περγαντή, οποίος έχει την επιστημονική γνώση να συνδυάζει τη «νοητική προπόνηση» με την εξίσου σημαντική σωματική προπόνηση. Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι οι αθλούμενοι να απολαμβάνουν στον αθλητικό χώρο και στο χρόνο εκμάθησης την αντισφαίριση (τέννις).

Γιορτή λήξης των παιδικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο τέννις - Ανάγκη για νέα γήπεδα 3
Βασίλης Τσίτσος, Κώστας Περγαντής, Δημήτρης Αλεξάκης

Στην πορεία προστέθηκαν άλλοι δύο προπονητές, οι κ.κ. Γρηγόρης Παπαδάς και η Χριστίνα Σίνη, που υποστηρίζουν με επιτυχία το σύνολο των τμημάτων παιδιών και ενηλίκων.

Την πολυετή προσπάθεια και το αποτέλεσμα το έχουμε βιώσει πολλοί γονείς στην πόλη μας, όπως συνέβη και χθες 14 Ιουν. 2023 με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών που συμμετείχαν με σύντομα παιχνίδια (σετ) στα γήπεδα του τέννις, στο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου.

Γιορτή λήξης των παιδικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο τέννις - Ανάγκη για νέα γήπεδα 5
Ο Γρηγόρης Παπαδάς με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τσίτσο

Στο τέλος της γιορτής τα παιδιά επιβραβεύθηκαν με αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά! Συγχαρητήρια στους προπονητές με επικεφαλής τον «mental coach», τον κύριο Κώστα Περγαντή που παράλληλα με την ενημέρωση για βασικές αξίες του αθλητισμού ανεβάζει και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των παιδιών.

Γιορτή λήξης των παιδικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο τέννις - Ανάγκη για νέα γήπεδα 7
Χριστίνα Σίνη, Βασίλης Τσίτσος.

Τους απευθύνουμε δημόσια ένα ευχαριστώ για την ποιοτική και αποτελεσματική συμβολή τους στον αθλητισμό της πόλης μας.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να απονείμουμε και τα εύσημα σε όλους τους διοικητικούς υπάλληλους του Δήμου που υποστηρίζουν αυτό το επιτυχημένο αθλητικό εγχείρημα.

Είναι γεγονός ότι η αντισφαίριση στη χώρας μας τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κερδίζει συνεχώς φίλους είτε από χόμπι είτε από αθλητική σκοπιά και από νεαρή ηλικία.

Γι΄αυτό υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση αθλητικών χώρων στο Δήμο μας αλλά και ανάγκη για νέα γήπεδα έτσι ώστε κανένας δημότης (παιδί ή ενήλικας), κανένας πολίτης να μην αποκλείεται από τη δυνατότητα απρόσκοπτης άθλησης σε κατάλληλους χώρους, χωρίς δυστυχώς να έχει επιτευχθεί αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό από την παρούσα δημοτική αρχή σε συνδυασμό με την τιμολογιακή πολιτική (15,00€ για τα παιδιά μηνιαίως, 20,00€ για τους ενήλικες και 50% έκπτωση όταν συμμετέχουν δύο άτομα από την ίδια οικογένεια)!

Θα προσπαθούμε σαν Δημοτική Κίνηση πάντοτε και κατά προτεραιότητα να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη και ποιοτική άθληση των παιδιών και των ενηλίκων της πόλης μας, με προτάσεις και επισημάνσεις για τη συντήρηση, βελτίωση, αξιοποίηση όλων των γηπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου, παράλληλα με κατασκευή νέων γηπέδων καθώς και της παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button