ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πέταξαν Mirage 2000 πάνω από την Αθήνα χτες το βράδυ;

Ένα ζεύγος Mirage 2000 που εκτέλεσε νυχτερινή πτήση πάνω από την Αθήνα και τον Πειραιά, προκάλεσε άθελά του αναστάτωση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ARMY VOICE, τα δυο αεροσκάφη επρόκειτο να εκτελέσουν βολές σε θαλάσσια περιοχή ενεργού πεδίου Βολής στο Αιγαίο.

Ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο πεδίο βολής, έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν σε διαφορετικό θαλάσσιο πεδίο βολής, όπου και εκτέλεσαν κανονικά τις βολές τους. Όπως είναι γνωστό, κάθε Τρίτη οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν νυχτερινές πτήσεις.

Τα δυο αεροσκάφη, μετά την επιτυχή εκτέλεση των βολών, πέταξαν πάνω από την Αθήνα για την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Παρά το γεγονός ότι πέταξαν σε αρκετά μεγάλο ύψος, αναπόφευκτα ο ήχος της πτήσης τους έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους των Αθηνών και του Πειραιά και προκλήθηκε ανησυχία καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν για τον λόγο που πετούν νύχτα τα μαχητικά πάνω από την πρωτεoύσα, σε μια εποχή μάλιστα που η Ελλάδα δέχεται ευθείες απειλές σε καθημερινή βάση από την Τουρκία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button