ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Δραγασάκης από Χαϊδάρι: Κάτω τα χέρια από το απόθεμα!

 

Γιάννης Δραγασάκης, σημεία από την ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Χαϊδάρι, στην πλατεία του Δάσους, 3 Ιουλίου 2019

 • Την τετραετία 2015-19 θεσμοθετήσαμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας (ΚΕΑ, νέα οικογενειακά επιδόματα, επίδομα στέγης, σχολικά γεύματα κ.ά.), που θα έπρεπε να είχαν γίνει την εποχή της «ευμάρειας». Το ότι το κάναμε μέσα στην κρίση συνιστά αριστερή πολιτική στην πράξη.

 • Η ΝΔ κατηγορώντας τα «επιδόματα», επιτίθεται στο κοινωνικό κράτος. Με την πίεσή μας όμως, αναγκάσαμε τον κ. Μητσοτάκη να πει ρητορικά «δεν θα κόψω επίδομα». Αν είναι έτσι, γιατί μας κατηγορούσε για «επιδοματική πολιτική». Πότε εξαπατούσε; Τότε ή τώρα;

Υπόσχεται τη… μείωση φόρου μερισμάτων

 • Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φόρων οριζόντια, άκριτα. Τώρα, βέβαια, τις μεταθέτει για το μέλλον. Τι βάζει, όμως, σε προτεραιότητα; Τη μείωση φόρου μερισμάτων. Άραγε αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας; Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ.

 • Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να κάνουμε αυτό που δεν έγινε για 10ετίες. Να θωρακίσουμε τη χώρα με το απόθεμα ρευστότητας-«μαξιλάρι ασφαλείας». Σήμερα κάποιοι μιλούν πάλι για πιστοληπτική γραμμή. Που απορρίψαμε το 2018, για να μην ξαναμπούμε σε δεσμά.

 • Το 2018 ορισμένοι ήθελαν πιστοληπτική γραμμή, ένα νέο «μίνι Μνημόνιο». Άλλοι ήθελαν κανονικό νέο Μνημόνιο. Εμείς παλέψαμε και κερδίσαμε το απόθεμα ρευστότητας, που είναι γραμμή άμυνας για τη χώρα. Κάτω τα χέρια από το απόθεμα!

 • Είναι απαραίτητη μία νέα 4ετία για τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση και την εδραίωση του νέου Κοινωνικού Κράτους. Μια διακοπή της προσπάθειας, θα σημαίνει υπονόμευση όσων κατακτήσαμε με τη στήριξη της κοινωνίας.

 • Να κάνουμε την επόμενη τετραετία, τετραετία ανάκτησης όσων χάσαμε την περίοδο 2010-14. Ανάκτησης εισοδημάτων, θέσεων εργασίας και επιπέδου ζωής. Αυτό μόνο η προοδευτική συμμαχία μπορεί να το εγγυηθεί, χτίζοντας σε όσα πετύχαμε το 2015-19.

 • Η ΝΔ δεν υπόσχεται δίκαιη φορολογία, υπόσχεται τη νεοφιλελεύθερη πολιτική «οριζόντιων μειώσεων». Στην πράξη σημαίνει μείωση των φόρων των λίγων, αύξηση των βαρών των πολλών και συρρίκνωση κοινωνικών δαπανών. Το ίδιο έκανε ο Τράμπ στις ΗΠΑ.

 • Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ πρότεινε σήμερα να δώσουμε το απόθεμα ρευστότητας στις τράπεζες (!). Αυτό που αν το είχαμε το 2015 η διαπραγμάτευση θα είχε εντελώς άλλη έκβαση. Ή αν το είχαμε το 2010 δεν θα μπαίναμε σε Μνημόνιο.

 • Ρωτούν ορισμένοι «Και για πόσο θα διατηρούμε αυτό το απόθεμα;». Η απάντηση είναι «για όσο χρειαστεί, για όσο δηλαδή η ΟΝΕ είναι μια ατελής νομισματική ένωση, χωρίς μηχανισμούς συλλογικής ασφάλειας».

Το 2012 έγιναν όλες οι μειώσεις στις συντάξεις

 • Με πλησίασε χθες ένας συνταξιούχος και μου λέει «γιατί τους αφήνετε να λένε ότι κόψατε συντάξεις. Δείτε το εκκαθαριστικό μου, το 2012 έγιναν όλες οι μειώσεις». Οι πολίτες μόνοι τους αντιπαλεύουν την καθημερινή αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα.

 • Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό δεν εγγυάται την επικουρική σύνταξη. Αν, δε, ίσχυε το σύστημα που προτείνει το 2010, δεν θα υπήρχαν συντάξεις σήμερα, θα είχαμε το φαινόμενο πανελλαδικής «Ασπίς Πρόνοια».

 • Το «Ελληνικό» είναι καθρέφτης όλων των καταστάσεων που κληρονομήσαμε (ανυπαρξία Κτηματολογίου, δασικών χαρτών κοκ), τα οποία επιλύουμε με θεσμικό τρόπο. Επικοινωνιακό παιχνίδι και ελαφρότητα του κ. Μητσοτάκη η στάση του στο θέμα.

 • Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτυπώνει μια ανανεωμένη εθνική στρατηγική που προχωρά σε ορθή ιεράρχηση των κινδύνων, προωθητικό κλείσιμο αχρείαστων μετώπων και επικέντρωση στις πραγματικές προκλήσεις. Η Ελλάδα και ο ρόλος της ενισχύονται.

 • Σήμερα στο Χαϊδάρι, με μαζική συμμετοχή, ο κόσμος έδειξε πεισμωμένος – Οι προοδευτικοί πολίτες είναι αποφασισμένοι – Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε για τη ζωή μας – Ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button