ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Με μοναδικό στόχο τη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την θέση του περιφερειάρχη “κλείδωσε” για το ΠΑΣΟΚ και εξετάζεται ως ισχυρή πιθανότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές διεργασίες, λοιπόν, οδηγούν σε ένα μεγάλο “ντέρμπι” στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιώργος Πατούλης θα έχει απέναντί του έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος, όπως ο ίδιος, ακολουθείται από τη φήμη ότι “κερδίζει παντού”.

Για τη Δυτική Αθήνα αυτή η υποψηφιότητα έχει μια ιδιαίτερη αξία, καθώς ο εξαιρετικά επιτυχημένος επαγγελματικά και ευρύτατης αποδοχής Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι “παιδί της δυτικής όχθης” και χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα κατά τη δεκαετία του ’90.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του μεγαλύτερου της χώρας, επί των ημερών του οποίου έχει καταστεί ένας από τους ισχυρότερους θεσμικούς φορείς των παραγωγικών τάξεων.

Όπως σημειώνει το news-ta.gr, έχει κορυφαίο ρόλο στη σημαντικότερη μέχρι τώρα προσπάθεια που έχει γίνει στη χώρα για την ανάπτυξη ισχυρού καταναλωτικού και συνεταιριστικού κινήματος, με τα συνεταιριστικά Σούπερ Μάρκετ ”Καταναλωτής”. Επίσης με συχνότατη παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης για θέματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία.

Είναι, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Αττικής και φυσικά της Δυτικής Αττικής, που χρειάζεται να ανασάνει από την άδικη πολιτική δεκαετιών και τη μόνιμη ανισοκατανομή των πόρων της Περιφέρειας σε βάρος της.

Τα χιλιάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και των άλλων παραγωγικών φορέων, τα οποία έχουν εργαστεί μαζί του έχουν από “πρώτο χέρι” θετική γνώμη γι’ αυτόν. Επίσης στα ατού του είναι η σημαντική λόγω του εκλογικού της εύρους καταγωγή του από τη Δυτική Αθήνα. Όλα αυτά καθιστούν την υποψηφιότητά του ”φαβορί” για την Περιφέρεια Αττικής, μαζί με εκείνη του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με ανοιχτό αποτέλεσμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα. Ειδικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι αυτοκτονικό το να μην στηρίξει μια τόσο φιλόδοξη υποψηφιότητα, ικανή να αλλάξει το χρώμα του χάρτη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Αλλά και αφετηρία μιας έμπρακτης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button