ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Για το απόλυτο σκότος της Σχιστού ευθύνεται αυτός που ανέλαβε να ανάψει τα φώτα – Βίντεο

Ο κ. Παναγιώτης Νιζάμης σχολιάζει το άρθρο μας «Γιατί παραμένει θεοσκότεινος ο δρόμος του Σχιστού» και φέρνει στοιχεία που λείπουν, όπως λέει, για να έχει ο δημότης πλήρη εικόνα για την επικίνδυνη κατάσταση στον δρόμο – καρμανιόλα, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί, σημειώνοντας ότι “είδηση θα αποτελούσε αν είχε παραδοθεί το έργο και μάλιστα στην ώρα του“.

Σίγουρα σε κάθε ρεπορτάζ υπάρχουν πολλές πτυχές για να παραχθεί και αυτό που λέμε στην εργασία μας “είδηση”. Και λέω εργασία διότι η παραγωγή έργου είναι αυτή που βγάζει μπροστά αυτό που στο βάθος για κάποιους παραμένει λειτούργημα. Και λέω για κάποιους, γιατί ο χώρος μας έχει κατακλυστεί  από ανθρώπους από όλους τους χώρους, πράγμα που δεν είναι πάντοτε κακό.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται μέσα από την εργασία των ίδιων των δημοτών του Κορυδαλλού. Γιατί αυτοί ήταν που έφεραν την είδηση του απόλυτου σκότους της Σχιστού και πάλι «μπροστά» μέσα από  βίντεο που ανάρτησαν σε σελίδα του facebook που φέρει τον τίτλο Κορυδαλλός – Korydallos – CityGroup.

Μέσα από αυτό παρέθεσαν και όλα τα στοιχεία που δείχνουν πώς αποκλειστικά υπεύθυνος για τη μελέτη του έργου όσο και για την ανεύρεση αυτού που θα το εκτελέσει δεν είναι άλλος από τον Δήμο του Χαϊδαρίου.

Αυτό ήταν που «ξύπνησε» τα Μέσα Ενημέρωσης μετά από 2 χρόνια αναμονής.

Για το απόλυτο σκότος της Σχιστού ευθύνεται αυτός που ανέλαβε να ανάψει τα φώτα - Βίντεο 3

Τα στοιχεία τους ήταν πραγματικά αλάνθαστα, πράγμα που έφερε μπροστά το θέμα και στην δική μας περιοχή και με άλλα Μέσα Ενημέρωσης να το στηρίζουν και να το αξιοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς, που δεν ήταν όμως άλλοι  από το να  ενεργοποιήσουν τη  σημερινή Δημοτική Αρχή, αφού δεν είναι το μοναδικό της έργο που έχει μείνει πίσω.

Για τα στοιχεία που έχει επιδείξει στο Χαϊδάρι η διοίκηση Βαγγέλη Ντηνιακού, το απόλυτο σκότος της Λεωφόρου Σχιστού δεν αποτελεί είδηση.

Είδηση θα αποτελούσε αν είχε παραδοθεί το έργο και μάλιστα στην ώρα του.

Άλλωστε, όταν υπογράφεις τη σύμβαση ενός έργου για να το φέρεις εις πέρας, αυτοί που σε εξέλεξαν για αυτή τη δουλειά αυτό περιμένουν  να δουν. Ένα καλό αποτέλεσμα.

Για τους πολίτες δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γύρω από αυτό. Κουράστηκαν να ακούν πώς για όλα φταίνε οι άλλοι. Άλλωστε γι’ αυτό ψηφίζει κάποιος Δήμαρχο.

Για να ξεπερνά τα προβλήματα εκ μέρους όλων, με τις υπηρεσίες που συντονίζει η ομάδα του. Αυτές τις υπηρεσίες πληρώνει ο δημότης για να έχει πρώτιστος την ασφάλεια του.

Και αυτήν η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι υποχρεωμένη να την εξασφαλίσει για χιλιάδες οδηγούς εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα έγγραφο μάλιστα που φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλη  Καρατζαφέρη, και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο όχι μόνο δεν καθησύχασε τους δημότες που χρησιμοποιούν τον δρόμο καρμανιόλα, αλλά παράλληλα ανησύχησε και όλους τους υπόλοιπους,  αφού αντιλήφθηκαν πώς το παρόν έργο έχει τεθεί σε «πρώτη προτεραιότητα» όπως αναφέρει ο ίδιος ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε απάντηση του προς τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Δήμου Κορυδαλλού από τον Ιούλιο του ’22.

Για το απόλυτο σκότος της Σχιστού ευθύνεται αυτός που ανέλαβε να ανάψει τα φώτα - Βίντεο 5

Αυτό, όταν όλοι  γνωρίζουν πώς η σύμβαση του έργου όπως σωστά αναφέρετε στο άρθρο σας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου τον Νοέμβριο του 21.

Και εδώ είναι που αναρωτιούνται οι δημότες: Αν το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου, πότε θα ξεκινούσε;

Και αν δεν είχε ανάλογα παραδείγματα στη «φαρέτρα» της η σημερινή διοίκηση το θέμα ίσως δεν έβγαινε ποτέ στην επιφάνεια από τους δημότες, ήδη όμως το ίδιο group στο Facebook των δημοτών του Κορυδαλλού σατιρίζει την νέα εικονογραφημένη μακέτα του Δήμου Χαϊδαρίου, που κυκλοφορεί  στο διαδίκτυο και αφορά την ανάπλαση της οδού Φαβιέρου.

«Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου διαφημίζει τις αναπλάσεις που ΘΑ κανει στην πόλη του την ώρα που ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου Σχιστού-Χαϊδαρίου εδώ και 2 χρόνια είναι κολλημένος στα χαρτιά ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση! Αναφέρουν χαρακτηριστικά προτρέποντας μάλιστα στο κοινό τους να αφήσει το σχόλιο του κάτω από το έργο που προλογίζει η διοίκηση δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια τους.

Τα  παραπάνω στοιχεία θεωρώ δημοσιογραφικά πώς υπολείπονται του άρθρου σας για να σχηματίσει ο Δημότης Χαϊδαρίου μία ολοκληρωμένη άποψη στο ερώτημα του τίτλου σας «Γιατί  παραμένει θεοσκότεινος ο δρόμος του Σχιστού» και νομίζω πώς  αξίζει κάποιος να το διαβάσει για να αφουγκραστεί την πολιτική και την  κοινωνική διάσταση του θέματος, όχι μόνο τη γραφειοκρατική.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Νιζάμης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button