ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γέμισε ο ΧΥΤΑ Φυλής, ουρές απορριμματοφόρων – Η αδράνεια απειλεί με μπλακάουτ

Λόγω υπερφόρτωσης στον νέο χώρο (κύτταρο) του ΧΥΤΑ Φυλής, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εναπόθεση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον news247, χάος επικρατεί στον ΧΥΤΑ της Φυλής από την υπερφόρτωση των απορριμματοφόρων, τα οποία μπαίνουν με αργό ρυθμό καθώς ο χώρος έχει γεμίσει. Ο αρμόδιος διαχειριστής του ΧΥΤΑ (ΕΔΣΝΑ) προβλέπει καθυστερήσεις τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί μέχρι τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Οι οδηγοί είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση αυτή, καθώς οι καθυστερήσεις είναι πολύωρες.

“Περιμένουμε τρεις ώρες για να μπούμε, ενώ κανονικά κάναμε περίπου δύο ώρες” είπε ένας από τους οδηγούς, ενώ άλλος οδηγός με σκουπίδια από την Καλλιθέα ανέφερε: “Είμαι από τις 4 το πρωί εδώ, ανοίγει στις 6. Θα φύγουμε 12 με 1 το μεσημέρι. Οι ουρές φτάνουν μέχρι τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ”.

Ήδη ο Δήμος Πειραιά καλεί τους δημότες του σε “συνετή διαχείριση των απορριμμάτων του”.

Ολική αδράνεια

Το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής χαρακτηρίζεται σαν “ωρολογιακή βόμβα” για το Λεκανοπέδιο, καθώς φτάνει στο τέλος ζωής του αλλά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για ανακύκλωση και μείωση του όγκου σκουπιδιών βρίσκονται σε πλήρη στασιμότητα, με εξαίρεση λίγους δήμους. Κυβέρνηση και Περιφέρεια συνεχίζουν με ευχολόγια. Αλλά και η πλειοψηφία των Δήμων αδρανεί.

Ενδεικτικά, στο Χαϊδάρι έχει ψηφιστεί Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων από το 2016, αλλά η υλοποίησή του δεν προχωρά. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επιμένει να χαρακτηρίζει το θέμα αυτό “μεγάλο στοίχημα της πόλης”. Διότι με την παρούσα κατάσταση στη Φυλή υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε κάποια στιγμή με τα σκουπίδια στοιβαγμένα στους δρόμους μας. Η λύση είναι η δραστική μείωση του όγκου απορριμμάτων που οδηγείται στη χωματερή, πράγμα που έχουν πετύχει η Ελευσίνα, τα Βριλήσια, το Χαλάνδρι κ.ά. Γιατί όχι και εμείς, αφού το έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο;      

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button