Η Running team της Γέφυρας Ζωής Α.με.Α. είχε την χαρά να συμμετάσχει για 5η φορά  στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο κομμάτι της διαδρομής των Special Olympics, μαζί με άλλα σωματεία και συλλόγους.

Η διαδρομή από το Φρουραρχείο της Βουλής μέχρι το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όσο μικρή κι αν φάνταζε, ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς την επιθυμία όλων να συμμετάσχουν.

Η πολυάριθμη ομάδα μας με παιδιά και εθελοντές του Πολυχώρου, με τον πιο μικρό μας να είναι 11 ετών και το πιο μεγάλο να εκπροσωπεί το Δ.Σ. του συλλόγου, ήταν προετοιμασμένη για να βιώσει μια συναρπαστική εμπειρία.

Όταν δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης, το block της Γέφυρας Ζωής έσπασε στα δυο. Οι πιο ενθουσιώδεις άρχισαν να τρέχουν κατά μήκος της Ηρώδου Αττικού και οι πιο συγκρατημένοι, που απλά ήθελαν να ζήσουν αυτό το όμορφο κυριακάτικο πρωινό, πήγαιναν με πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής, αυτό που μέτραγε ήταν η χαρά της συμμετοχής και το δέος που ένιωθε κανείς κατά την είσοδό του στο Καλλιμάρμαρο. Και το πιο σημαντικό, να βλέπεις παιδιά όπως τη Μαρία και τον Νικόλα να έχουν ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη και να νιώθουν ακούραστα!
Τερμάτισαν και φυσικά πήραν και μετάλλιο. Με τη Γέφυρα Ζωής!