ΕΛΛΑΔΑ

Φοβερό το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, δηλώνει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Την απόλυτη  ψυχολογική,  σωματική και οικονομική ταλαιπωρία βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη  μετα την αποτρόπαια δολοφονία του παιδιού τους.

Η νέα  αναβολή που πήρε η δίκη στο Εφετείο για τις 21 Μαρτίου προκάλεσε το ξέσπασμα του πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης, Γιάννη Τοπαλούδη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, θεωρεί πλέον ότι αντιπροσωπεύει και άλλους γονείς που έζησαν την φρικτή αυτή εμπειρία, αλλά και όλους αυτούς που δυστυχώς θα περάσουν το ίδιο μαρτύριο.

Μέσα από την συζήτηση κατέθεσε τα δικά τους αιτήματα, ώστε να μην βιώνουν το “αφόρητο βασανιστήριο” πριν από κάθε δικάσιμο.

Σε πρώτη φάση ζητούν τον ορισμό συνεχών δικάσιμων, ώστε να μην έχουν οι συγγενείς και οι μάρτυρες ένα συνεχές πήγαινε – έλα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Αυτές οι δίκες με τα μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά  διαστήματα μας έχουν κουράσει», τονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης. «Το δικαστήριο της Γαρουφαλλιάς θα γίνει στη  Νάξο ενώ  η μητέρα της  μένει στην Κορινθία, της Ερατούς στη Μυτιλήνη και η μάνα της  θα έρθει κι αυτή από μακριά. Αυτό μας έχει εξαντλήσει,  αλλά μας στερεί και από την επαφή μας,  με το ένα και μοναδικό  παιδί που μας έχει απομείνει και που το αφήνουμε στην ηλικιωμένη μητέρα μου», όπως λέει.

Σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία έρχεται να προστεθεί και το δυσβάσταχτο κόστος των δικασίμων.

Αν και, όπως ομολογεί, ο πατέρας της Ελένης “οι δυο δικηγόροι που έχουν, ο κ. Γικουγκής και ο κ. Κούγιας, δεν δέχτηκαν κάποια αμοιβή, εντούτοις «τα δικαστικά παραστατικά που θελήσαμε να καλύψουμε πρωτοδίκως και για τους δύο νομικούς μας, κόστισαν μέχρι τώρα 10.000 ευρώ. Τώρα με το Εφετείο δεν γνωρίζουμε πόσο ακόμη, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 10.000 ευρώ επιπλέον. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για τους ώμους μας. Αφήσαμε τα δάνεια που πήραμε για μια καλύτερη ζωή και για τα σχέδια που κάναμε και πληρώνουμε τα παραστατικά των δικών”, για να συμπληρώσει ότι “θα ήταν αδιανόητο να σταθούμε όρθιοι στις απαιτήσεις αυτές αν δεν είχαμε τους φίλους μας που μας στηρίζουν.»

Εδώ ο κ. Τοπαλούδης καταθέτει την δεύτερη πρόταση – αίτημα, μέσα από την οποία αναφέρει  πως «όσοι επιθυμούν να ασκούν έφεση για να μειώσουν την ποινή τους να αναλαμβάνουν και το κόστος των εξόδων των παραστατικώνΑν θέλετε να ασκήσετε έφεση, να επωμιστείτε τα έξοδα των οικογενειών των θυμάτων», τονίζει με αγανάκτηση. «Ειδάλλως το κράτος ας αναλάβει το ρόλο αυτό. Είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε εξαθλιωμένοι όλοι όσοι περνούμε τέτοιου είδους μαρτύριο. Ζητούμε να βρούμε δικαίωση. Ας μας ακούσει κάποιος», καταλήγει.

Πηγή: ertnews.gr 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button