ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΗ

“Flip Moments” από τη Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου

 

Μία ακόμα ατομική έκθεση παρουσιάζει η Χαϊδαριώτισσα Ζωγράφος και Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του 4ου Γυμνασίου και 4ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στην Gallery Genesis, στο Κολωνάκι, Χάρητος 35. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της δημιουργού, συμφοιτητές της από τα χρόνια της Σχολής Καλών Τεχνών, συνάδελφοι από το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαϊδαρίου και πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο των Εικαστικών.

Γράφει η Αγγελική Γκανά – Ρηγάκη

“Flip Moments” από τη Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου 1

“Στην έκθεση “Flip moments” το καρέ αναδεικνύεται στη βασική μονάδα της εικαστικής αφήγησης, η συνέχεια μιας πράξης καταλύεται και οι ζωγραφισμένοι χαρακτήρες, σαν συμμετέχοντας σε ιερή μυσταγωγία, ολοκληρώνουν αργά την κίνησή τους. Παγωμένα στιγμιότυπα απεικονίζουν σώματα εν κινήσει συγκροτώντας ζωγραφικές ενότητες με βαρύτητα αφηγηματική. Μέσα από τα πολλαπλά φρεναρίσματα των διαδοχικών πλαισίων οι αλληλουχίες των εικόνων μετατρέπονται σε εικαστικά σπαράγματα οπτικών ιστοριών και η μετέωρη πράξη σε ασυνέχειες καθίσταται το βιωμένο χρονικό μιας συνάντησης ή ενός αποχωρισμού».

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1984-1989), με δασκάλους τον Νίκο Κεσσανλή και τον Δημήτρη Μυταρά, και αποφοίτησε με άριστα.

Το 2001 διακρίθηκε με έπαινο στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μικρογραφικής Τέχνης-Μινιατούρας.

Έργα της ανήκουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, στη συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, του Θωμά Λιακουνάκου και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2018  «Flip moments», Gallery Genesis, Αθήνα.

2013  «Ενικός αριθμός», Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα.

2009  «Ζευγάρια στη Ζωή και στην Τέχνη», Αίθουσα Τέχνης Γαία, Πειραιάς.

2008  Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα.

2005  Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα.

2002  Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα.

1997  Γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Αθήνα.

1996  Γκαλερί Αργώ, Λευκωσία, Κύπρος.

Η έκθεση “Flip moments” – Μολύβια σε χαρτί της Στρατηγούλας Γιαννικοπούλου θα παρουσιαστεί στη Gallery Genesis από 1 έως 24 Μαρτίου 2018.

“Flip Moments” από τη Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου 3

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button