ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φιάσκο με τον διαγωνισμό πρόσληψης 8.166 υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων

Σε τεράστιο φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.166 μονίμων  υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων (κυρίως στον κλάδο της καθαριότητας). Τον διαγωνισμό διεξήγαγε τον περασμένο Μάρτιο το ΑΣΕΠ με το σύστημα των μορίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Πασχάλη για το newpost.gr, ο δειγματοληπτικός έλεγχος που διενήργησε το ΑΣΕΠ στους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που απέστειλαν ταχυδρομικά, 25.000 υποψήφιοι του διαγωνισμού, σε σύνολο 129.000 υποψηφίων, έδειξε ότι το 70% από αυτούς κατέθεσαν ελλιπή, ψευδή και πλαστά δικαιολογητικά, γεγονός που σημαίνει ότι απορρίπτονται από τον διαγωνισμό.

Αυτό θα ισχύσει και για όσους προσωρινούς διοριστέους και εργαζόμενους σήμερα σε δήμους κατέθεσαν «μαϊμού» δικαιολογητικά.

Οι συγκεκριμένοι εργάζονται ωστόσο προσωρινά σε δήμους καθώς επελέγησαν από το ΑΣΕΠ το περασμένο Πάσχα με βάση μόνον του τι τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κριτήρια δήλωσαν οι ίδιοι στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το newpost.gr ο έλεγχος αυτός οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι αρκετοί από τους χιλιάδες προσωρινούς διοριστέους υπαλλήλους που απασχολούνται σήμερα σε δήμους να εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός (δηλαδή της επιλογής τους από το ΑΣΕΠ με βάση τα δηλωθέντα από τους ίδιους τυπικά προσόντα και κριτήρια στην ηλεκτρονική αίτηση) και έτσι, έστω και προσωρινά, να προσληφθούν και να αμείβονται από το δημόσιο. Μάλιστα το ΑΣΕΠ αναμένεται να ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών και για τους 125.000 υποψηφίους και να εκδώσει τον οριστικό πίνακα διοριστέων το αργότερο τον Απρίλιο του 2019.Ετσι μέχρι τότε όσοι κριθούν «μαϊμού» διοριστέοι θα εργάζονται και θα αμείβονται από το δημόσιο, χωρίς πιθανόν στο τέλος να τους επιβληθούν κυρώσεις για υποβολή πλαστών και ψευδών δικαιολογητικών στο διαγωνισμό 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Στο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε το περασμένο Πάσχα με την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και ταχυδρόμησης στο ΑΣΕΠ από τον κάθε υποψήφιο φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είχαν συμμετάσχει 129.000 υποψήφιοι όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Μετά το Πάσχα και υπό την πίεση του Υπουργείου Εσωτερικών για άμεση έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων των διοριστέων και επιλαχόντων τους το ΑΣΕΠ προχώρησε στην ανάρτηση της λίστας των προσωρινών διοριστέων βασιζόμενο για την επιλογή τους απλώς και μόνο στα στοιχεία (τίτλοι σπουδών, προϋπηρεσία, εντοπιότητα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), που οι ίδιοι οι υποψήφιοι συμπλήρωσαν στην ηλεκτρονική τους αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Η πίεση προς το ΑΣΕΠ από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών για έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων διοριστέων για την κάλυψη των 8.166 θέσεων που προέβλεπε ο διαγωνισμός 3Κ/2018 έγκειτο στο γεγονός ότι το αργότερο την περίοδο του Πάσχα έπρεπε να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό κυρίως στην καθαριότητα εκατοντάδων δήμων καθώς στα τέλη του περασμένου Μαρτίου έληγαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου χιλιάδων παρατασιούχων (επρόκειτο για συμβασιούχους που οι συμβάσεις τους είχαν ανανεωθεί παρανόμως από το 2016 υπερβαίνοντας το επιτρεπτό χρονικό όριο που ορίζει το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου).

Η λίστα με τους 8.166 προσωρινούς διοριστέους εκδόθηκε και οι περισσότεροι από αυτούς έπιασαν δουλειά, όχι όμως όλοι καθώς ορισμένοι δεν προσήλθαν στη δουλειά αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα διοριστέων από το ΑΣΕΠ ενώ άλλοι για να αποφύγουν κυρώσεις σε περίπτωση που εντοπιστούν για κατάθεση φακέλου στο ΑΣΕΠ με «μαϊμού» δικαιολογητικά.

Τέλος κάποιοι άλλοι δεν έγιναν δεκτοί από δήμους καθώς δεν προσκόμισαν βασικά δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν, όπως άδεια ασκήσεως οδήγησης, τίτλο σπουδών, έγγραφο εντοπιότητας κλπ.

Το τελικό συμπέρασμα των παραπάνω είναι το γεγονός ότι χιλιάδες η εκατοντάδες εργαζόμενοι σε δήμους και υποψήφιοι του διαγωνισμού 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ απασχολούνται σήμερα παρανόμως ως δημοτικοί υπάλληλοι οδηγώντας έτσι σε απαξίωση και αμφισβήτηση το ίδιο το ΑΣΕΠ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button