Οι μετεωρολόγοι βλέπουν “παράθυρο” στην κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα, που θα επιτρέψει να βρεθούμε στις εξοχές για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα. Φέτος η παραδοσιακή εκδήλωση του Χαϊδαρίου αλλάζει τόπο διεξαγωγής και μεταφέρεται από τη Γιορτή στην Ακτή Σκαραμαγκά, που είναι αρκετά πιο φροντισμένη σε σύγκριση με παλιότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, θα υπάρχει θεματικό περιεχόμενο, με το μήνυμα “Η Προβλήτα 4 στο Σκαραμαγκά ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό!”. Το σύνθημα θα είναι γραμμένο σε μεγάλο πανό σε ειδική εξέδρα.

Όπως πάντα, Θα υπάρχουν διαθέσιμα νηστήσιμα εδέσματα, που θα διανέμονται από υπαλλήλους του Δήμου και τους συλλόγους της πόλης. Επίσης θα ακούγεται παραδοσιακή μουσική, με επιλογές από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους. Ακόμη, υπάρχει αρκετός χώρος και… καθαρός ουρανός για να πετάξουν οι μικροί συμπολίτες τον χαρταετό τους.

Οι πρόσφατες δράσεις καθαριότητας έχουν αποδώσει μια πιο αξιοπρεπή κατάσταση στο λιμανάκι και την ακτή, αν και πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν, αν βέβαια ευοδωθεί και η προσπάθεια απόκτησης μεγαλύτερης παραθαλάσσιας έκτασης. Η μέχρι τώρα πορεία της νομικής μάχης επιτρέπει αισιοδοξία, αν και πάντα υπάρχει και το περιθώριο της πολιτικής λύσης, η οποία είναι στο χέρι της κυβέρνησης, ώστε να ξεμπλοκαριστεί γρήγορα η υπόθεση, γεγονός που έχει διπλό όφελος: Έναρξη των εργασιών του Ναυπηγείου, μαζί με περιβαλλοντική αναβάθμιση της Ακτής και διάθεσή της στους πολίτες.

Πάντως η παρά θιν΄ αλός Καθαρά Δευτέρα θα είναι μια ευκαιρία να εξοικειωθεί με την περιοχή αυτή περισσότερος κόσμος της πόλης μας, πέρα από τους τακτικούς ρεμβαστές της Ακτής.