ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών: Αδιαχώρητο στις πλατείες για τον Καραγκιόζη

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν μπανάλ και ξεπερασμένο θέαμα τον Καραγκιόζη και να αντιμετωπίζουν με ελαφρώς ειρωνική διάθεση την “εμμονή” των Δήμων να τον εντάσσουν στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεών τους, αλλά… αυτοί κάτι ξέρουν. Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουν ότι η αγάπη του κόσμου στους ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών δεν έχει χαθεί. Και μάλιστα τα παιδιά παρακολουθούν με αφοσίωση!

Απόδειξη των παραπάνω είναι η εικόνα των πλατειών του Χαϊδαριού και κατά το φετινό καλοκαίρι, σε κάθε παράσταση Καραγκιόζη: αδιαχώρητο, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι παίρνουν θέση μπροστά στον μπερντέ.

Στο πλαίσιο αυτό, το  Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που διοργανώνει  ο Δήμος Χαϊδαρίου δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα αυτή την παραδοσιακή μορφή λαϊκής τέχνης, η οποία έχει αναδείξει σημαντικούς δημιουργούς στη χώρα μας.

Πρόγραμμα

Οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στην Πλατεία Δημαρχείου ξεκίνησαν την Τρίτη και τελείωσαν εχτές Παρασκευή. Την προσεχή εβδομάδα είναι προγραμματισμένες παρατάσεις Θεάτρου Σκιών στην Πλατεία Σκαμπά τη Δευτέρα 11/7, στην Πλατεία Ηρώων την Τρίτη 12/7, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη την Τετάρτη 13/7 και στην Πλατεία Ειρήνης στο Δαφνί την Πέμπτη 14/7. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button