ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι αντιμετωπίστηκαν οι αναρχικοί στο Πάντειο

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου, Σωτήρης Ρούσσος κατέδειξε γιατί η πανεπιστημιακή αστυνομία θα δημιουργήσει αντί να λύσει προβλήματα στα πανεπιστήμια.

Πηγή: news247

Μ’ ένα σύντομο ποστ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου, Σωτήρης Ρούσσος κατέδειξε γιατί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει προβλήμα στους χώρους του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά θα δημιουργήσει και νέα.

Ο Ελληνας ακαδημαϊκός τόνισε: Για την χωροφυλακή στα Πανεπιστήμια. Προχθές Κυριακή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τελείωσε ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά συνέδρια που έχουν οργανωθεί ποτέ στην Αθήνα, το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διεθνών Σχέσεων EISA με πάνω από 1200 συνέδρους από 60 χώρες. Με μεγάλη επιστημονική και κυρίως οργανωτική επιτυχία.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, στην εναρκτήρια συνάντηση, ομάδα του αναρχικού χώρου έκανε παρέμβαση στον χώρο του συνεδρίου, διακόπτοντας τις εργασίες και προβάλλοντας τις θέσεις τους με τρικάκια και ομιλία δέκα λεπτών. Οι συμπρόεδροι του συνεδρίου (Έλληνας και Τούρκος), πράττοντας με κοινωνικά ευφυή τρόπο, όχι μόνο επέτρεψαν την παρέμβαση αλλά ο ένας συμπρόεδρος μίλησε μαζί τους τονίζοντας ότι θέματα όπως το περιβάλλον και τα κοινωνικά κινήματα είναι μέσα στους προβληματισμούς του συνεδρίου. Το όλο θέμα έληξε σε 15 λεπτά και το συνέδριο συνεχίστηκε με μεγάλη όπως είπα επιτυχία.

Ας σκεφτούμε τώρα τι θα γινόταν αν υπήρχε εκεί η πανεπιστημιακή χωροφυλακή και προσπαθούσε να τους απωθήσει. Δεν θα μπορούσε, θα καλούσε τα ΜΑΤ και το σκηνικό θα ήταν γνώριμο, κλωτσοπατινάδα, χημικά, κρότου λάμψης, μολότωφ, το Πάντειο πεδίο μάχης για μέρες, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Γι αυτό η αντίδραση στην πανεπιστημιακή χωροφυλακή δεν είναι θέμα ιδεολογικής θέσης, αλλά απλώς λογικής”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button