Στη διαδικασία των τελευταίων εξετάσεων υποβάλλεται η 8χρονη Σοφία Δημητρίου, πριν την εγχείρηση που θα της δώσει, όπως όλοι ελπίζουμε, την δυνατότητα της ελεύθερης κίνησης. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην κοινωνική ευαισθησία Συλλόγων και πολιτών που εκδήλωσαν τη στήριξή τους σε αυτό το παιδί από άπορη οικογένεια, για να έχει την ευκαιρία να περπατήσει και να σταθεί στο εξής στα δικά του πόδια. Όπως έχουμε κάνει γνωστό, συγκεντρώθηκε σε ειδικό Ερανικό Λογαριασμό το ποσό που απαιτείται για την εγχείριση και την μετέπειτα υποστήριξη (φυσικοθεραπείες και ειδικός εξοπλισμός) της μικρής συμπολίτισσας.

Η εγχείρηση θα γίνει στις 23 Ιουλιου στο θεραπευτήριο ΙΑΣΩ, από τον ορθοπαιδικό παίδων, κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Αυτές τις ημέρες κάνει τις τελευταίες απαραίτητες εξετάσεις. Η ευχή της πόλης είναι να πάνε όλα καλά ώστε η γλυκύτατη Σοφία να νικήσει την κινητική αναπηρία, να κινείται ελεύθερα και να μπορεί να παίξει με τους φίλους της.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Μάιο και με σύνθημα “Ελευθερώστε τη Σοφία” το Χαϊδάρι βρέθηκε “στο πόδι” για έναν όμορφο σκοπό.

Στο πλευρό της μικρής Σοφίας και το Α.Τ. Χαϊδαρίου

Από την κινητοποίηση δεν λείπει η διοίκηση και το προσωπικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου. Με πρωτοβουλία του διοικητή του, Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Κώστα Παχή, ζητήθηκε και λήφθηκε η άδεια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά της οικογένειας του κοριτσιού από και προς το νοσοκομείο, για ηθική υποστήριξη. Οι γυναίκες αστυνομικοί που υπηρετούν στο τοπικό Τμήμα, θα εμψυχώσουν και θα συμπαρασταθούν στη μικρή Σοφία και την οικογένεια.

Αρωγή στην οικογένεια

Όπως αναφέραμε, το ποσό που απαιτείται για την εγχείριση υπερκαλύφθηκε και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου είδους λογαριασμού μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς με τιμολόγια ιατρικών υπηρεσιών. Ωστόσο η οικογένεια σε αυτή την κρίσιμη περίοδο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο αναπηρική σύνταξη της μητέρας, όπως και το επίδομα παιδιών για τη 8χρονη Σοφία και τον 12χρονο αδελφό της, με φάσμα αυτισμού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.) Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει προσωπικά, τηλ. 210 5906425, κ. Φλωρεντίνα.