ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εσύ στη θέση της θα κοιμόσουν ήσυχος, αξιότιμε γραφειοκράτη;

Ποιος θα μπορούσε να σταθεί στο μπαλκόνι του και να είναι ήσυχος για την ασφάλεια των παιδιών του, αν συνέβαινε στο σπίτι του μια τόσο “στενή επαφή”; Κι αν ο μεγάλος φόβος που εκφράζεται στο μήνυμα της κ. Ε.Φ. σου φανεί αρχικά υπερβολικός, κι εσύ ο ίδιος θα αισθανθείς δέος όταν το αντικρίσεις από κοντά, φίλε “αρμόδιε”!

Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά η συμπολίτισσα έστειλε στην εφημερίδα μας επιστολή τα περασμένα Χριστούγεννα, τότε που τα δέντρα έπεφταν στο Χαϊδάρι “σαν το χαλάζι”, λόγω της κακοκαιρίας. Εξέφραζε την απόγνωσή της, αλλά αμελήσαμε να ανταποκριθούμε. Πριν από λίγες μέρες μάς έστειλε νέο μήνυμα: “Κι εσείς μας ξεχάσατε, όπως όλοι οι άλλοι!”

Ποιοι είναι “όλοι οι άλλοι”; Όπως μάς εξηγεί η κ. Φ. έχει αναφέρει το πρόβλημα με προσωπική παρουσία στον Δήμο, τον ΑΣΔΑ και το Δασαρχείο. Το τελευταίο μάλιστα έκανε επιτόπια γνωμάτευση και έκρινε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κοπούν τρία πεύκα, αλλά “και αυτοί δεν ξαναφάνηκαν”, λέει η συνομιλήτριά μας. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν σπάσει ξαφνικά πολλά πεύκα στο Χαϊδάρι και είναι μεγάλη τύχη το ότι δεν έχουμε θύματα. Η εικόνα της φωτογραφίας προειδοποιεί για το επόμενο γεγονός.

Είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης να τριγυρνάει καθημερινά στις υπηρεσίες για να του δώσουν σημασία και τελικά να αντιμετωπίζει την αδιαφορία και την απαξίωση; Εφόσον το πρόβλημα ασφάλειας τούς έχει γνωστοποιηθεί (και το έχουν αναγνωρίσει), είναι εντελώς απαράδεκτη η στάση τους. Κι αν στην απόγνωσή σου τολμήσεις να το κόψεις μόνος σου, τότε “ποιος είδε την οργή της δημόσιας διοίκησης και δεν την φοβήθηκε”. Θα τους δεις σε ελάχιστο χρόνο μπροστά σου!

Αν αυτό το πεύκο “χάιδευε” το σπίτι κάποιου γραφειοκράτη και σε κάθε ανεμόβροχο σφιγγόταν η καρδιά του με το φόβο της πτώσης ενός τόσο μεγάλου βάρους στο ταβάνι του, τόσο “ωχαδερφέ” θα ήταν η στάση του;  

Συμβαίνει στην οδό Βουλγαροκτόνου, στο Δαφνί.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button