ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους! Τα ελληνικά σχολεία αποκτούν πυροπροστασία και ράμπες ΑμεΑ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, τα δημόσια σχολεία της χώρας θα λάβουν χρηματοδότηση 55 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Αφορά μέτρα πυροπροστασίας και 35 εκατ. ευρώ για ράμπες και WC για ΑμεΑ.

Δυστυχώς, η έλλειψη πυροπροστασίας στα σχολεία είναι γεγονός. Πολλοί είχαν επισημάνει την αναγκαιότητα κάθε σχολείο να αποκτήσει σύστημα πυρασφάλειας. Τα μέτρα και τα μέσα πυροπροστασίας αφορούν στην εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση, όπως και στον έλεγχο της καλής λειτουργίας των συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα απολύτως αναγκαίο για τη θωράκιση των σχολείων μας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι ράμπες ΑμεΑ ανύπαρκτες στα σχολεία

Ένα πρόβλημα δεκαετιών πρόκειται να αντιμετωπίσει η χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία της χώρας. Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων. Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα 7.361 σχολεία δε διαθέτουν ράμπα για να εισέλθει αναπηρικό αμαξίδιο. Περισσότερα 9.917 δεν διαθέτουν χώρους υγιεινής για ΑμεΑ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button