Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το Νοσοκομείο Αττικόν. Σήμερα το επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου. Και αυτό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δυστυχώς η κατάσταση που είδε δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. 

Embedded video

Kyriakos Mitsotakis

Ώρα για τολμηρή παρέμβαση

«Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία. Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκη.

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου – γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμά της για μια ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δύο μέρες, η εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου, μπλόκαρε αφού είχαν πληρωθεί όλες οι κλίνες του, ακόμη και τα ράντζα. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Νοσοκομείο Αττικόν: “Προκαλούν θόρυβο μια κανονική χειμερινή εφημερία…”