ΕΛΛΑΔΑ

Επιδότηση 4,3 εκ. στον μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ για επένδυση στον Σκορπιό

Ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει στα 6,7 δισ. δολάρια. Υπήρξε ιδιοκτήτης της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali, είναι ιδιοκτήτης της ΑΣ Μονακό και βασικός επενδυτής της Τράπεζας Κύπρου. Από το 2013 είναι και ιδιοκτήτης του Σκορπιού δια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η οποία αγόρασε το νησάκι από την Αθηνά Ωνάση έναντι 100 εκ. σε βρετανικές λίρες. Πριν λίγους μήνες, ο μεγιστάνας της Ρωσίας ανακοίνωνε πως θα επενδύσει 165 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του ιδιωτικού ελληνικού νησιού στην Λευκάδα σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Πλάνο του είναι να μετατρέψει το νησάκι σε luxury resort για κροίσους, με βίλες υψηλών προδιαγραφών για γερά πορτοφόλια.

Eίναι λοιπόν πραγματικά απορίας άξιον το πώς γίνεται η ελληνική κυβέρνηση να επιχορηγεί τα επενδυτικά πλάνα του Ρώσου μεγιστάνα με 4,3 εκ. ευρώ! Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται σε 9.420 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται όπως γράψαμε και παραπάνω, σε 165 εκατ. ευρώ. Θα διατηρηθούν και υφιστάμενα κτίρια, όπως η λεγόμενη “Ροζ Βίλα” της Χριστίνας Ωνάση, που θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Το νέο ξενοδοχείο εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης για το VIP Exclusive Club στο νησί.

Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας. Αναμένεται να δημιουργηθούν και 130 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Αν, λοιπόν, έχεις πάρα πολλά λεφτά, σαν τον κ. Ριμπολόβλεφ, μπορείς αποτελεσματικά να διεκδικείς χρήμα από τον επενδυτικό νόμο. Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, ούτε οι τράπεζες ούτε το κράτος σε παίρνουν στα σοβαρά. Είναι αυτό που λέμε “ισότητα των ευκαιριών”, το καμάρι της ελεύθερης οικονομίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button