ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επαγγελματίες Χαϊδαρίου: Το “καλάθι της νοικοκυράς” χτυπάει τον μικροέμπορο στον αγώνα με τα σούπερ μάρκετ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕπαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου

Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για της μικρές επιχειρήσεις! Δυναμώνουμε την φωνή μας! Δυναμώνουμε το σύλλογό μας!

Το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί κάθε επαγγελματία να πάρει θέση στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός του, για την κάλυψη των αναγκών του. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι! Να απαντήσουμε οργανωμένα, συλλογικά στην επίθεση που δεχόμαστε στη δουλειά και στις οικογένειές μας, για όσα δε δίνει η κυβέρνηση, ούτε καν ως εξαγγελίες.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Ο «ΒΑΡΥΣ» ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μας καλεί η κυβέρνηση να προσαρμοστούμε στην πείνα, στη φτώχια, στο κρύο και την ανέχεια και να κάνουμε υπομονή για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Τους απαντάμε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι θερμός. Τους απαντάμε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε, όπως εξαντλήθηκε και το εισόδημά μας.

Χορτάσαμε από λόγια και από συμπάθεια. Κουραστήκαμε να πληρώνουμε φορολογία από το πρώτο ευρώ, τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, για ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας  το οποίο αν συμβεί κάτι, μας στέλνει απευθείας στον ιδιωτικό τομέα. Κουραστήκαμε να πληρώνουμε τεράστιους λογαριασμούς για την ενέργεια και τις μετακίνηση.

Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές συνεχίζουν και έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, εμείς να μην ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, ή αν τα σχολεία που θα στείλουμε τα παιδιά μας θα έχουν θέρμανση.

Είναι πρόκληση τη στιγμή που οι επαγγελματίες δέχονται τα τελευταία χρόνια συνεχόμενη επίθεση στο εισόδημά τους, τη στιγμή που βγαίνοντας από την κρίση πριν και την πανδημία μετά, ο λογαριασμός των χρεών αυξήθηκε, (συσσωρευμένες εισφορές, επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ), να εκτοξεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και σε κατοικίες συναδέλφων.

Είναι πρόκληση τη στιγμή που η ακρίβεια σε βασικά ήδη καθημερινής διαβίωσης έχει τσακίσει το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ, να νομοθετεί μέτρα όπως το καλάθι της νοικοκυράς, χτυπώντας ακόμα μία φορά τον μικροέμπορο ο οποίος προφανώς αδυνατεί να ανταγωνιστεί το μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Πίσω από κάθε πρόβλημα, πίσω από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για νέα κέρδη. Αυτά στηρίζουν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Αυτές οι πολιτικές μας λέγανε ότι με την απελευθέρωση της αγοράς της ενεργείας και τον ανταγωνισμό των ομίλων θα έπεφταν οι τιμές, θα έχουμε φτηνό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τους λογαριασμούς να απογειώνονται και ακούμε ότι τα πάντα είναι «χρηματιστήριο».

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ!

Η λύση στα προβλήματα μας είναι μια. Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Καμία εμπιστοσύνη στους “σωτήρες”. Χωρίς αποφασιστική ενίσχυση του συλλογικού αγώνα τίποτε καλό δεν πρόκειται να έρθει για εμάς. Ό,τι κερδίσουμε, θα το αποσπάσουμε με το σπαθί και με τους αγώνες μας. Η πείρα μας λέει ότι τίποτα δεν χαρίζεται τελικά.

Διεκδικούμε:

 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 • Αναστολή κατασχέσεων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Μείωση δημοτικών τελών για τις μικρές επιχειρήσεις
 • Αναστολή πληρωμής τελών τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα εστίασης
  ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δίνουμε συνέχεια. Καμιά αναμονή! Στις 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι όρισαν μέρα πανεργατικής απεργίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν, στο πλάι των εργαζομένων, μαζί με άλλους επαγγελματικούς συλλόγους, στο πλάι της ομοσπονδίας μας, της Ο.Β.Σ.Α.  Η 9η Νοεμβρίου να γίνει μέρα παλλαϊκής πάλης.

Email: eve[email protected]    τηλ 6938895207, 6977294256

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button