Χαϊδάρι Σήμερα

Ανακοίνωση σχετικά με την αίτηση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κεντρικό Χαϊδάρι εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Χαϊδαρίου:

Η υγεία μας θυσία και πάλι για τα κέρδη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ καταγγέλλει την πρόθεση εγκατάστασης μιας ακόμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό ανάμεσα σε σχολεία,  κατοικίες, το αθλητικό κέντρο και απέναντι από το Δρομοκαΐτειο. Μετά την εγκατάσταση σε κτίριο της Ιεράς Οδού απέναντι από το γήπεδο πριν λίγα χρόνια, μια νέα κεραία έρχεται να εγκατασταθεί στη γωνία Ιερά Οδός και Καραϊσκάκη (ξενοδοχείο Αίγλη) επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ τη γειτονιά.

Χρόνια τώρα το κράτος φτιάχνει νόμους που ευνοούν τέτοιες ενέργειες κατεβάζοντας τα όρια επικινδυνότητας της ακτινοβολίας και αφαιρώντας από τους δήμους την αρμοδιότητα της αδειοδότησης με αποτέλεσμα στο Χαϊδάρι αυτή τη στιγμή να έχουμε κυριολεκτικά ένα δάσος από κεραίες.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της γειτονιάς κ καλεί τους συλλόγους γονέων να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή την ενέργεια, με ανακοινώσεις και συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση για το θέμα.

15/02/2022