ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Μπαίνουμε μπροστά με αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου

Δεν θα επιτρέψουμε άλλη μία σχολική χρονιά να πάει χαμένη!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων μόνο ανησυχία προκαλούν καθώς γίνονται με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο, που έγιναν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή, “βλέποντας και κάνοντας”. Αν και πολύ έγκαιρα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απαιτήσαμε τα αυτονόητα για να είναι ασφαλής η λειτουργία των σχολείων, η κυβέρνηση κώφευσε. Τελικά οδηγηθήκαμε σε νέο lock down λόγω των δύσκολων επιδημιολογικών δεδομένων και αφού η κατάσταση πήγαινε από μόνη της, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης στα σχολεία.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε εκ νέου τη λογική “βλέποντας και κάνοντας”, σε συνθήκες μάλιστα που οι επιδημιολόγοι αναμένουν και τρίτο κύμα πανδημίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν για να είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, με την αγωνία που έχουμε για να μπορέσουν τα παιδιά μας να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο, να αναπληρώσουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, να αποκαταστήσουν κοινωνικές σχέσεις που τόσο έχουν ανάγκη, είναι ανάγκη να απαιτήσουμε:

• Να αξιοποιηθούν όλες οι κλειστές αίθουσες, για να μειωθούν οι μαθητές σε 15 ανά τάξη. • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία

• Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία

• Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα για να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

• Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς τα κενά παραμένουν και είναι εκατοντάδες σε όλα τα σχολεία

• Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία με το άνοιγμα των σχολείων – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

• Καμία αλλαγή, ειδικά φέτος, στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καμία αλλαγή που μειώνει τους εισακτέους και αποκλείει μαθητές από τις Σχολές της επιλογής τους.

• Να καταργηθεί ο νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση

Πέρα από τις έκτακτες συνθήκες παλεύουμε για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, σε κατάλληλα κτίρια, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, βιβλία που να προωθούν την κριτική σκέψη των παιδιών. Όχι σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία που εξοντώνει μορφωτικά τα παιδιά μας και οικονομικά εμάς, τους γονείς.

Για όλα τα παραπάνω η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου, καλεί τους συλλόγους γονέων να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Μπαίνουμε μπροστά με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να θέσουμε τους όρους που απαιτούνται για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια καθώς τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα γίνει μια από τα ίδια.

Η ανησυχία να γίνει ενεργός δράση, για όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη // Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα αιτήματα των γονέων

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button