ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εμπλοκή με τα προγράμματα μαθητείας του Δήμου Χαϊδαρίου

Τα Προγράμματα Μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας είναι ένας σχετικά νέος θεσμός της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με το θεσμό του “Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας”, οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχιούχοι ΕΠ.ΑΛ. έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση, σε αντικείμενα αντίστοιχα της ειδικότητας του. Από την άλλη, ο εργοδότης, στην περίπτωσή μας ο Δήμος Χαϊδαρίου, έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά και να εξασφαλίσει δυναμικό για υπηρεσίες του με πολύ χαμηλή επιβάρυνση.

Αυτή την ώρα υπάρχει μια εκκρεμότητα σχετικά με την πρόσληψη, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, τεσσάρων υποψηφίων Βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Χαϊδαρίου. Ενώ οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί σε άλλους Δήμους, στον δικό μας παρουσιάζεται εμπλοκή, με σοβαρό κίνδυνο να χαθούν οι ημερομηνίες για τις ίδιες τις κοπέλες, αλλά και για τους Σταθμούς του Δήμου.

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος κατέθεσε ερώτηση στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Στον Δήμο επρόκειτο να προσληφθούν με σύμβαση μαθητείας από το Υπουργείο Παιδείας τέσσερις ασκούμενοι βρεφονηπιοκόμοι για να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση για εννέα μήνες, αμειβόμενοι εν μέρει από το Υπουργείο Παιδείας και κατά το άλλο μέρος από τον εργοδότη-δήμο. 
Τα άτομα αυτά, εφόσον επελέγησαν από το υπουργείο βάσει του απολυτηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου από το οποίο αποφοίτησαν, έκαναν αιτήσεις προς τον δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος είχε δηλώσει ανάγκη για τέσσερα άτομα με ειδικότητα Βρεφονηπιοκομίας.
Στους περισσότερους δήμους η μαθητεία έχει ήδη ξεκινήσει. Οι τέσσερις υποψήφιοι του Δήμου Χαϊδαρίου, μόλις ενημερώθηκαν ότι καθυστερεί η σύμβαση μαθητείας τους γιατί πρέπει προηγουμένως να συνεδριάσει το Δ.Σ.
Ωστόσο, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για τη μαθητεία και όσοι υποψήφιοι δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση μένουν εκτός προγράμματος, η συμμετοχή στο οποίο, πέρα από το μικρό εισόδημα πρακτικής άσκησης που θα τους προσφέρει, είναι και η προϋπόθεση για την τυπική αναβάθμιση του πτυχίου τους.
Παρακαλώ, σας κοινοποιείται προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς όφελος του Δήμου και των υποψηφίων Βρεφονηπιοκόμων πρακτικής άσκησης.
Με τιμή
Θοδωρης Σπηλιόπουλος
Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button