ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάνος Πετούσης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος “Χαϊδάρι Ξανά”

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Καλλιτεχνικός διευθυντής Π.Σ.Τ.Θ.Α

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Πριν από πέντε χρόνια πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος στηρίζοντας τον Βαγγέλη Ντηνιακό. Ένιωθα την ανάγκη να συμπορευτώ με έναν φίλο για μια καλύτερη πόλη. Στις μέχρι τότε συζητήσεις μας πάντα εξέφραζα τη δυσαρέσκειά μου για την κατάσταση που επικρατούσε στο Χαϊδάρι. Αυτό με έκανε να θέλω να φεύγω από την πόλη μου λόγω της άσχημης εικόνας της. Αντί αυτού, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά με στόχο να βοηθήσω ώστε το Χαϊδάρι να γίνει μια πόλη πρότυπο.

Ο Μάνος Πετούσης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» και τον Βαγγέλη Ντηνιακό

Πολιτισμένη πόλη

Στα πέντε σχεδόν χρόνια που πέρασαν κατάλαβα ότι αυτός μου ο στόχος είναι εφικτός. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αρκεί να έχεις όνειρα, στόχους, όρεξη για δουλειά και πίστη σε αυτό που κάνεις. Πέντε χρόνια δουλέψαμε σκληρά με τον Βαγγέλη Ντηνιακό και νομίζω ότι αποδεδειγμένα πια μπορώ να πω ότι το Χαϊδάρι μπορεί να γίνει ξανά μια πολιτισμένη πόλη! Δεν είμαι πολιτικός με την στενή έννοια του όρου και δεν θα γίνω ποτέ. Όμως, όπως λέει ο φιλόσοφος Αριστοτέλης στο έργο του «Πολιτικά»: «Η πόλη δεν συστάθηκε μόνο για να εξασφαλίσει στους πολίτες το «ζην», αλλά το «ευ ζην». Ο σκοπός λοιπόν της πόλης είναι το πολιτικό αγαθό που ταυτίζεται με το δίκαιο και το κοινό συμφέρον».

Με όπλο μου την αγάπη μου για την πόλη μας, αλλά και τις γνώσεις μου πάνω στο κομμάτι του Πολιτισμού, θεωρώ πια χρέος μου να το κάνω και θέλω να το κάνω: Να συμβάλλω με τις γνώσεις και την πείρα μου στο «ευ ζην» των κατοίκων της πόλη μας. Για να ασχολείσαι με την Τέχνη πρέπει ένα κομμάτι του εαυτού σου να παραμένει πάντα παιδί, γεμάτο όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτά τα όνειρα θέλουν να γίνουν πραγματικότητα.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση στους καλλιτέχνες είναι το χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης.Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για το έργο που προσφέρεις στον τόπο σου είναι να βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς!
Αυτό θέλω, αυτό ψάχνω, αυτό ονειρεύομαι…

Μάνος Πετούσης, βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι
Έχει τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και τη Δραματική Σχολή Αθηνών.
Διατηρεί Ασφαλιστικό γραφείο στο Χαϊδάρι μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Παναγιώτη.
Εργάζεται παράλληλα ως σκηνοθέτης και ηθοποιός και έχει διακριθεί και για τα δύο με βραβεία Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας.
Έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Π.Π.Σ Τέχνης που επαναλειτουργεί μετά από πολλά χρόνια στο ιστορικό θέατρο Αμαλία
Σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε δυο από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στο Χαϊδάρι «το Μινόρε της Αυγής» και το «Κάψε το Σενάριο

Επικοινωνία: facebook | τηλέφωνο 2105321820 | email [email protected]

Περισσότερα  άρθρα, ρεπορτάζ και παλαιότερη συνέντευξη του Μάνου θα βρείτε στο σάιτ μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button