Ισχυρισμός

Το βίντεο παρουσιάζει το διάλογο, που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ μόλις αντιλήφθηκαν την απουσία του 27χρονου συναδέλφου τους.

Συμπέρασμα

Το βίντεο που παρουσιάστηκε από το δελτίο ειδήσεων του STAR δεν είναι ολόκληρο και δεν παρουσιάζει την επίμαχη φράση που ειπώθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προβλήθηκε υποτιτλισμένο βίντεο από στιχομυθία ανδρών της ομάδας ΔΡΑΣΗ τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι λείπει ένας άνδρας της ομάδας. Ωστόσο, το βίντεο που προβλήθηκε και ο υποτιτλισμός διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο.

Παράδειγμα:


Τι ισχύει;

Μια διαφορετική εκδοχή του διαλόγου μεταξύ των άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ παρακολούθησαν οι τηλεθεατές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, που προβλήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.

Χαρακτηριστικά, οι εικόνες σημειώθηκαν λίγες μόλις στιγμές μετά τη σφοδρότατη επίθεση σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και πλ. Χρυσοστόμου Σμύρνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η στιχομυθία ανάμεσα στους αστυνομικούς ήταν η εξής:

-Πού’ ναι ο Άγγελος ρε;

-Στη γωνία τον τραβήξανε τον πήρανε στην γωνία… Φωνάζω τόση ώρα ρε… κορνάριζα γαμώτο…

-Διαβίβασε
-Διαβίβασε!

-Διαβίβασε ότι λείπει!
-Μας τον πήρανε ρε μαλάκες, μας τον πήραν σου λέω!
-Διαβίβασε ότι λείπει!

-Ρε διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος
-ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕ, ΛΕΙΠΕΙ!

-Που ‘ναι οι διμοιρίες γαμώ την π***μου

-Διαβιβάστε ρε μαλάκες
-Δράση 36;
-Διαβιβάστε!
-Κέντρο, στην πλατεία … έχουνε πάρει συνάδελφο

-Θα τον σκοτώσουνε, πάμε να τους γαμήσουμε!

Εντούτοις, η απομαγνητοφώνηση της ανωτέρω συνδιαλλαγής είναι παραπλανητική.


Έχοντας εξετάσει το απόσπασμα του ολοκληρωμένου βίντεο, παραθέτουμε την συνέχεια του διαλόγου όπως αυτός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Το παρακάτω ηχητικό τμήμα του βίντεο είναι σε μειωμένη ταχύτητα x0,9 και με χρήση φίλτρου μείωσης θορύβου ώστε να είναι πιο ευκολονόητος ο διάλογος.

– Που ‘ναι οι διμοιρίες γαμώ την π*** μου

– Διαβιβάστε ρε μαλάκες

– Δράση 36;

– Διαβιβάστε

– Κέντρο, στην πλατεία … έχουνε πάρει συνάδελφο

– Πάμε ρε μαλάκες!


– (Θα τον σκοτώσουνε) ή (να τους σκοτώσουμε)
[Σε αυτό το σημείο ο διάλογος είναι ακατανόητος]

– Πάμε να τους γαμήσουμε

– Τελειώσαμε, πάμε!
– Να τους σκοτώσουμε!

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, στο βίντεο που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR απουσιάζει το επίμαχο τμήμα όπου ακούγεται καθαρά η φράση “Να τους σκοτώσουμε” και έτσι διαστρεβλώνεται το περιεχόμενο της υπό εξέταση στιχομυθίας.

Στέλιος Πουρνής