ΤΕΧΝΗ

Ελευσίνα: Λένα Πλάτωνος – Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζουν αρχαίες ποιήτριες

Μια πολύ ιδιαίτερη μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Ελευσίνα. Δύο σπουδαίες καλλιτέχνιδες, η Λένα Πλάτωνος και η Μαρία Φαραντούρη, θα ενώσουν τις φωνές τους -η πρώτη απαγγέλοντας και η δεύτερη τραγουδώντας- στις 13 και 14 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας, σε μια συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Οι δυο τους θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Των Σιωπηλών Σπαράγματα” που βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, απόδοση στα νέα ελληνικά από τον Θάνο Τσακνάκη, ερμηνεία Μαρίας Φαραντούρη, και χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.

Ποιητικές φωνές σπουδαίων γυναικών της Αρχαιότητας, όπως η Ήριννα, η Ανύτη, η Νοσσίς, η Κόριννα, η Πράξιλλα, η Τελέσιλλα, η Μοιρώ και η Διοφύλη, οι ξεματιάστρες, αλλά και η Σαπφώ, συνδέονται με μυθολογικές, ιστορικές αλλά και σύγχρονες γυναικείες μορφές, σε μια μουσική παράσταση που εναντιώνεται στη λήθη, συνθέτοντας ένα αληθινό Μυστήριο στην πόλη της γέννησής τους.

Απόσπασμα της μουσικής παράστασης αυτής παρουσιάστηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο 2022, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ξενιτεμένες Θεές του Παρθενώνα», που διοργάνωσε το Μουσείο Ακρόπολης και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button