ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έκτακτο: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε άλση και περιαστικά δάση

Ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Κυριακή, που κηρύχτηκε για την Περιφέρεια Αττικής από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνοδεύεται από ειδικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε άλση και περιαστικά δάση, όπως φυσικά και στους ορεινούς όγκους γύρω από την πόλη. Ενδεικτικά, ο Διομήδειος Κήπος θα είναι κλειστός, όπως και το Άλσος Δαφνίου, το Θεαθήναι, το Μπαρουτάδικο, το Άλσος Περιστερίου κτλ. Στις εισόδους του βουνού θα μπουν κορδέλες και σε όποια σημεία υπάρχουν πυροφύλακες θα ενημερώνουν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στο βουνό. Το μέτρο αυτό αφορά την προστασία των ίδιων των πολιτών. Αν κάποιος παρακούσει ή διαπιστωθεί ότι άτομο βρίσκεται σε απαγορευμένο σημείο, είναι υποχρεωτική κλήση της αστυνομίας από τον πυροφύλακα.

Επίσης είναι πολύ πιθανό ότι θα δημιουργηθεί μεικτό κλιμάκιο περιπολίας από στρατό, αστυνομία και πυροσβεστική.

Ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι την Κυριακή 3 Ιουλίου στην  Αττική υπάρχει πολύ υψηλός  κίνδυνος πυρκαγιάς (πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4). Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής  απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή σε άλση και δασικές εκτάσεις. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε υπαίθρια εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε εστία φωτιάς ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή στο 112. Στην περιοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, παραμένουν κλειστά για οχήματα και πεζούς  το Άλσος Δαφνίου και όλες οι είσοδοι στο Ποικίλο Όρος και στο Όρος Αιγάλεω. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button