Συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουνίου την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλη την χώρα. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων της κατηγορίας αυτής σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μέσα από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των σχετικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαϊδαρίου προχώρησαν την προηγούμενη Παρασκευή σε κατάληψη του αμαξοστασίου των οχημάτων καθαριότητας.

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας εδώ και πέντε μέρες (από την προηγούμενη Παρασκευή) δεν εκτελούν δρομολόγια αποκομιδής, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Κανονικά γίνονται σε σημεία κοντά σε εξεταστικά κέντρα και στα νοσοκομεία της πόλης μας.

Συστάσεις προς τους δημότες από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας

Σε επικοινωνία που είχε το “Χαϊδάρι Σήμερα” με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μόσχο Χουδελούδη, ο τελευταίος απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην βγάζουν έξω τα σκουπίδια τους, μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Συστήνει να φυλάνε τις σακούλες με τα απορρίμματα σε μέρος δροσερό και σκιερό. Ιδιαίτερα παρακαλεί τους συνδημότες μας να μην πετάνε μπάζα και κλαδιά, διότι σε περίπτωση νεροποντής η πόλη κινδυνεύει από το φράξιμο των φρεατίων.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την περίπτωση των συμβασιούχων εργαζομένων.