ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εκδρομή στην Αίγινα: Άγιος Νεκτάριος, Αθηνά Αφαία, Αγία Μαρίνα, πόλη της Αίγινας

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Ημερήσια εκδρομή στην αγαπημένη Αίγινα διοργανώνει για την Κυριακή 13/11 το MG Travel. Τιμή 36 €.

Αίγινα το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα; Είναι σίγουρο ότι όταν σκεφτόμαστε μια φθινοπωρινή ή χειμερινή απόδραση ο νους μας δεν πάει σε νησιά και πλοία. Όμως αυτή την κυριακή υπάρχει μια αφορμή που θα σε κάνει να σκεφτείς αντισυμβατικά και να πάρεις τον δρόμο για τον Πειραιά, με μια οργανωμένη εκδρομή, που “θα σου έρθει” πολύ πιο φτηνά από το να πας μόνος σου. Αυτή η αφορμή ονομάζεται «Αίγινα» και είναι μόλις 1 ώρα και δέκα λεπτά ταξίδι, αν μπορούμε να το πούμε καν «ταξίδι» με τόσο σύντομη διαδρομή.

Αναχώρηση στις 07:30 για Πειραιά, όπου θα γίνει επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Αίγινα. Πρώτη στάση στην εκκλησία του Άγιου Νεκτάριου, και κατόπιν στον αρχαιολογικό χώρο της Αθηνάς Αφαίας. Επόμενος σταθμός, η Αγία Μαρίνα, όπου θα γίνει στάση για φαγητό. Το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη της Αίγινας, όπου θα υπάρχει χρόνος για καφέ και βόλτα, μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με το πούλμαν.

Εκδρομή στην Αίγινα: Άγιος Νεκτάριος, Αθηνά Αφαία, Αγία Μαρίνα, πόλη της Αίγινας 1
Ναός Αφαίας.  Υπέροχος, όπως ο περίγυρος και η θέα. Έναν από τους καλύτερα συντηρημένους αρχαίους ναούς στον κόσμο!

Ανδρίτσαινα – Ναός Επικούριου Απόλλωνα

Εκδρομή στην Αίγινα: Άγιος Νεκτάριος, Αθηνά Αφαία, Αγία Μαρίνα, πόλη της Αίγινας 3

Ημερήσια, Κυριακή 13/11, 20 €

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό της Καρύταινας και κατόπιν για την Ανδρίτσαινα και τον περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου όπως ονομάζεται. Από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, ο ναός είναι έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου, κτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. σε κομβικό σημείο, μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, και έχει θέα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το 1986 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ οι ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες του πιθανόν σχετίζονται με αρχαία αρκαδική λατρευτική παράδοση. Στην Ανδρίτσαινα θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο και τη θαυμάσια Βιβλιοθήκη της περιοχής.  Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στην πλατεία της Μεγαλόπολης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button