ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Εκδρομή στα «αιωρούμενα» μοναστήρια

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

KAΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΔΟΛΙΑΝΑ, 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9

Αναχώρηση στις 07:30 για Καλαμπάκα, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Συνεχίζουμε για τα θρυλικά Μετέωρα, το σύμπλεγμα των πελώριων κάθετων βράχων που υψώνονται ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια. Πόλος έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, τα Μετέωρα, με τα «αιωρούμενα» μοναστήρια στις κορυφές τους, αποτελούν γεωλογικό φαινόμενο μοναδικής ομορφιάς και σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Από τις είκοσι συνολικά μονές που ιδρύθηκαν σταδιακά, έξι παραμένουν ζωντανές και λειτουργούν έως σήμερα. Από αυτές θα επισκεφθούμε τη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρώτη, γνωστή και ως Μεταμόρφωση του Σωτήρος, είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη. Ιδρύθηκε περίπου το 1340 μ.Χ. από τον αθωνίτη μοναχό Αθανάσιο τον Μετωρίτη, και φημίζεται για τις εξαιρετικές τοιχογραφίες, αλλά και την υπέροχη αυλή. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Δολιανά, περνώντας από τo πανέμορφo χωριό Καστανιά, που βρίσκεται σε υψόμετρο 850μ., ανάμεσα σε πεύκα, έλατα, οξιές, βελανιδιές και καστανιές. Στη συνέχεια φθάνουμε στον εντυπωσιακό ναό του Τιμίου Σταυρού, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής, ο ναός είναι χτισμένος από πέτρα και σκεπάζεται με πλάκες σχιστόλιθου, πάνω στις οποίες υψώνονται δώδεκα τρούλοι. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από έλατα και τοπία μοναδικής ομορφιάς, φθάνουμε στη Δέση, στο Νεραϊδοχώρι, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό, και στη συνέχεια στην Ελάτη, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή: 70€

Εκδρομή στην Καλαμάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9/2020

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Σήραγγα Αρτεμισίου, όπου θα κάνουμε στάση. Συνεχίζουμε προς Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Ίσαρη, Βάστα και φθάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, που προκαλεί έκπληξη σε όποιον το αντικρίζει. Ο μικροσκοπικός ναός αγκαλιάζεται από δέκα εφτά τεράστια δέντρα, από τη στέγη του ξεπροβάλλουν τα κλαδιά τους, ενώ οι ρίζες τους περνούν μέσα από τους τοίχους και καταλήγουν στα θεμέλια, κάτω από τα οποία αναβλύζει νερό. Επόμενος σταθμός, η παραλία της Καλαμάτας, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Τιμή 20 €.

Εκδρομή Καρπενήσι – Μονή Προυσσού

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Μονή Προυσσού, με ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Κτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα, Καλιακούδα και στον ελατοσκέπαστο Τυμφρηστό, η Μονή οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και έχει μακραίωνη ιστορία. Αφού απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και το τοπίο της Μονής, θα συνεχίσουμε προς τη διασταύρωση Μικρού-Μεγάλου Χωριού για μεσημεριανό φαγητό. Επόμενος σταθμός, το όμορφο Καρπενήσι για καφέ και βόλτα. Το βραδάκι, επιστροφή στην Αθήνα, με σύντομη στάση στη Λαμία.

Τιμή: 25 €.

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button