ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Eκδρομή: Μονή Ελώνης – Λεωνίδιο – παραλία Πλάκας

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Μονή Ελώνης – Λεωνίδιο – παραλία Πλάκας

Ημερήσια εκδρομή, Κυριακή 25/9, 18€

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Μονή της Παναγίας της Έλωνας στην Κυνουρία με σύντομη στάση στον Ισθμό. Περνώντας από Άστρος και Λεωνίδιο, φθάνουμε στο επιβλητικό μοναστήρι που είναι χτισμένο σε κοίλωμα βράχου στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Πάρνωνα. Συνεχίζουμε για την παραλία Πλάκας (Λεωνιδίου), όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στην Αθήνα.

Μεσολόγγι – Αιτωλικό

Eκδρομή: Μονή Ελώνης – Λεωνίδιο - παραλία Πλάκας 3

Ημερήσια, Κυριακή 25/9, 30€

Αναχώρηση στις 07:30 με κατεύθυνση προς Μεσολόγγι, περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συνεχίζουμε για την Τουρλίδα, την κατοικημένη νησίδα στον Πατραϊκό Κόλπο, νότια του Μεσολογγίου. Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος, στο πρώτο θεματικό μουσείο αλατιού στην Ελλάδα, όπου θα μάθουμε για τις 14.000 χρήσεις του. Συνεχίζουμε για το όμορφο Αιτωλικό, το νησάκι στη μέση της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, που αποκαλείται «μικρή Βενετία της Ελλάδας». Το Αιτωλικό συνδέεται με τη στεριά με δύο πέτρινες πολυτοξοτές γέφυρες, και ανήκει σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, καθώς πολλά είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στο βιότοπο της Λιμνοθάλασσας. Παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον ιδιότυπο χαρακτήρα της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.

Τήνος

Eκδρομή: Μονή Ελώνης – Λεωνίδιο - παραλία Πλάκας 5

Ημερήσια, Σάββατο 17/9, 68€

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15,  πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button