ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Εκδρομές του Αυγούστου, σε φόντο ελληνικό

MG TRAVEL, Στρ. Kαραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Εκδρομή στην Tήνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/8

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της Μοναχής που κατοίκησε στη Μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα, και επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή: 60€. Περιλαμβάνονται μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα. Ώρα αναχώρησης 06:00.

Εκδρομή Nαύπλιο – Τολό

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8

Αναχώρηση στις 08:00 για το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Επίσκεψη στο Παλαμήδι, το ξακουστό κάστρο που στεφανώνει την πόλη του Ναυπλίου με την έντονη μεσαιωνική ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε για το Τολό, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ναύπλιο για καφέ και κατόπιν συνεχίζουμε για Αθήνα με σύντομη στάση στον Ισθμό.

Τιμή: 17€. Περιλαμβάνονται μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν. Ώρα αναχώρησης 08:00

Εκδρομή στο Γαλαξίδι

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8/2020

Αναχώρηση στις 07:30 για τους Άγιους Πάντες, με  στάση στο ύψος της Λειβαδιάς.  Περνώντας από Δίστομο, συνεχίζουμε προς Δεσφίνα, κατόπιν για Ιτέα και φθάνουμε στο γραφικό χωριό των Αγ. Πάντων, που βρίσκεται  πολύ κοντά στο Γαλαξίδι, στα βόρεια παράλια του Κορινθιακού. Επίσκεψη στον ομώνυμο ναό και άφιξη στην παραλία, για μπάνιο και γεύμα. Ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό, η παραλία μήκους 330μ. είναι απάνεμη και θεωρείται ιδανική επιλογή για μπάνιο. Το απόγευμα, θα πάμε στο Γαλαξίδι για καφέ και βόλτα και κατόπιν θα συνεχίσουμε για Αθήνα με σύντομη στάση στο Olympus Plaza στην Εθνική Οδό.

Τιμή: 18€. Περιλαμβάνονται μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν. Ώρα αναχώρησης 07:30

Εκδρομή στον Κόρφο Κορινθίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8

Αναχώρηση στις 12:00  για τον Κόρφο Κορινθίας, παραμονή στην παραλία για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ.

Τιμή: 13€. Περιλαμβάνονται μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν.

Εκδρομή Πρέβεζα – Λευκάδα, τριήμερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/8

Αναχώρηση στις 07:30, στάση καθοδόν και άφιξη στο Μενίδι για μπάνιο και γεύμα. Συνεχίζουμε προς τη Φιλιππιάδα και τη γραφική Λίμνη Ζηρού, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Επόμενος σταθμός, η Πρέβεζα, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη, για να γνωρίσουμε την ξεχωριστή παράκτια Πρέβεζα, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το σύνθετο φυσικό τοπίο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/8

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη Γλυκή, το ιστορικό χωριό του Δήμου Σουλίου στην κοίτη του μυθικού ποταμού Αχέροντα. Κατά μήκος του ποταμού αντικρίζουμε μέσα από τους άγριους βράχους τα ορμητικά παγωμένα νερά του Αχέροντα που πηγάζουν από την καρδιά του βουνού. Συνεχίζουμε για την Ηγουμενίτσα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Γηρομερίου. Η Μονή, που ιδρύθηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, είναι χτισμένη στην πλαγιά χαράδρας σε καταπράσινο τοπίο κοντά στην κωμόπολη των Φιλιατών και είναι από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Συνεχίζουμε προς τις εκβολές του Αχέροντα και το χωριό Αμμουδιά, για μπάνιο στην παραλία και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/8

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το νησί της Λευκάδας με πρώτη στάση στο γραφικό Νυδρί, το πασίγνωστο θέρετρο, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και μπάνιο. Όσοι θέλουν μπορούν να πάρουν το καραβάκι για μια μίνι κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στα γειτονικά νησάκια, το Μαδουρή, όπου υπάρχει το αρχοντικό της οικογένειας Βαλαωρίτη, τον θρυλικό Σκορπιό, πρώην ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση και τη Σπάρτη. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για Αθήνα, περνώντας από Άκτιο και Βόνιτσα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή 130 €. Περιλαμβάνονται μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν Αθήνα – Λευκάδα – Αθήνα, διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο, πρωινό. Ώρα αναχώρησης 07:30.

Εκδρομή στο Καρπενήσι, διήμερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/8

Αναχώρηση στις 07:30 για Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία για καφέ. Περνάμε τη Μακρακώμη, φθάνουμε στον Τυμφρηστό και κατόπιν στους Κορυσχάδες, ένα  από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. Περιτριγυρισμένοι από μεγαλοπρεπή βουνά ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, οι Κορυσχάδες κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα, επίσκεψη στο Μουσείο ή γεύμα. Επιστροφή στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/8

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού και την Παναγία την Προυσιώτισσα, ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή. Πρώτα συναντάμε τον Γαύρο, το χωριουδάκι των 40 κατοίκων όπου παλαιότερα έκαναν στάση οι πεζοπόροι προσκυνητές. Από εδώ ξεκινάει μια καταπράσινη έκταση που καταλήγει στο άγριο φαράγγι, το Κλειδί, με τη μοναδική θέα που προκαλεί δέος. Πρώτη στάση, στη θέση Τύπωμα ή Πατήματα. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται τα πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που δημιουργήθηκαν στο πέρασμά της για τη σπηλιά του σημερινού μοναστηριού. Περνώντας τη Γέφυρα του Διπόταμου φθάνουμε στη Μονή, οπού θα έχουμε όλο το χρόνο για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρα που επικρατεί. Η θαυματουργή εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, βρίσκεται σε κρύπτη μέσα στο καθολικό της Μονής και προσελκύει πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Μονή υπάρχουν πολλά ακόμη αξιοθέατα, όπως πολύτιμα κειμήλια με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφοι κώδικες και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη, ο οποίος παρέμενε κατά περιόδους στο μοναστήρι. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μεγάλο Χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  βόλτα και ψώνια στα όμoρφα τουριστικά μαγαζάκια. Επόμενη στάση για γεύμα, στη διασταύρωση Μικρού και Μεγάλου Χωριού, και κατόπιν στο Καρπενήσι, για καφέ. Στο δρόμο της επιστροφής, θα  περάσουμε από τον Αγ. Γεώργιο, που φημίζεται για το ντόπιο κρέας, και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή 68€.

MG TRAVEL, Στρ. Kαραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button