Έγινε στην Αττική απόπειρα αρπαγής παιδιού από άσπρο βαν;

Τερατολογιών συνέχεια… Επιτήδειοι “επενδύουν” στον φόβο και την ευπιστία πολλών γονιών και διαδίδουν ψεύδη για αρπαγές παιδιών. Στόχο έχουν να αυξήσουν την αναγνωσιμότητα των ιστοσελίδων τους. Όμως όσο εξόφθαλμα απίστευτα και επαναλαμβανόμενα να είναι αυτά τα “συνταρακτικά νέα”, πάντα κάποιοι “τσιμπούν”. Τα διαβάζουν και τα αναδημοσιεύουν για να “σώσουν” παιδιά από το άσπρο βαν, το μαύρο τζιπ και πάει λέγοντας…
Τις τελευταίες ημέρες κάνει “βόλτες” στο διαδίκτυο ένα άρθρο, που αναφέρεται σε απόπειρα απαγωγής παιδιού στην οδό Αναξαγόρα στην Αττική. Η ιστοσελίδα safer-internet.gr το έψαξε και απέδειξε ότι η “τρομερή” είδηση είναι “μαϊμού”.
Ιδού:
“Μαϊμού”
Η σελίδα safer-internet.gr επικοινώνησε με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας και, όπως ήταν αναμενόμενο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Δηλαδή, η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
Για τόσο σοβαρά θέματα, που κυκλοφορούν μόνο από άγνωστα μέσα ενημέρωσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μην πανικοβάλλεστε και μην κοινοποιείτε άκριτα ό,τι δείτε. Είναι δυνατό για περίπτωση απαγωγής παιδιού να μην εκδώσει ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία; Ή να μην κυκλοφορήσει από πανελλήνια και έγκυρα τοπικά ειδησεογραφικά sites; Ή μήπως πιστεύετε τις ανοησίες “θέλουν να το κρύψουν, προλάβετε να το διαβάστε εδώ”;
Εννοείται ότι κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν για τέτοια επικίνδυνα ψέματα, ώστε κάποτε να κοπεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της τρομολαγνικής φημολογίας.
Συμβουλές από το safer-internet.gr:
- Για τόσο σοβαρά θέματα μην κοινοποιείτε χωρίς κανένα έλεγχο ό,τι δείτε
- Κάντε έναν έλεγχο στα γνωστά έγκυρα τοπικά ειδησεογραφικά sites
- Ενημερωθείτε από την σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr/
- Επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχές που θα αναφέρει το άρθρο για εξακρίβωση. Τηλέφωνα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ http://www.astynomia.gr/ και στα δεξιά »αναζήτηση υπηρεσίας»
- Επικοινωνήστε με το Χαμόγελο Του Παιδιού http://www.hamogelo.gr/
- Ψάξτε σοβαρά στοιχεία στα άρθρα που διαβάζετε.
- Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές τέτοιες ιστορίες –μαύρο τζιπ, άσπρο βαν, γύφτοι, γριές και άλλα γραφικά, οπότε, ας είμαστε υποψιασμένοι.