ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

e-Nable Greece – Προσθετικά χέρια τρισδιάστατης εκτύπωσης, από ελληνικά χέρια!

Παρουσίαση φιλανθρωπικού οργανισμού eNable Greece

Στις 15 Μαΐου ο φιλανθρωπικός οργανισμός eNable Greece, παρουσίασε το έργο του και το πεδίο εφαρμογών της τεχνολογίας Τρισδιάστατης εκτύπωσης – 3D Printing, στον εκπαιδευτικό οργανισμό ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά. Την παρουσίαση παρακολούθησαν σπουδαστές των Τομέων Μηχανολογίας και Υγείας.

Προσθετικό χέρι της e-Nable Greece

Παρουσιάστηκαν δυο περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα, για τους οποίους η eNable Greece, σχεδίασε και κατασκεύασε προσθετικές συσκευές, ενώ προβλήθηκε και συνέντευξη ενός εξ’ αυτών, 5 μήνες μετά την χρήση της προσθετικής συσκευής. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο πεδίο σπουδών των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ενημερώθηκαν για το πώς και οι ίδιοι μπορούν να συμμετέχουν στην κοινότητα εθελοντών της eNable Greece.

Η κοινότητα e-NABLE αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι χρησιμοποιούν τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D), τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες και τον προσωπικό τους χρόνο, για να δημιουργήσουν 3D προσθετικά χέρια, που προσφέρουν σε όποιον τα χρειάζεται. Η e-NABLE δεν χρεώνει τις προσθετικές συσκευές που προσφέρει. Πρόκειται για εθελοντική κοινότητα και οι συσκευές προσφέρονται δωρεάν σε όποιον αιτηθεί να αποκτήσει μία. Οι προσθετικές συσκευές της κοινότητας αποτελούν ένα βοήθημα για τους παραλήπτες και δεν θεωρούνται ιατρικά προσθετικά μέλη.

Ο ελληνικός κρίκος της παγκόσμιας αλυσίδας e-Nable, η e-Nable Greece, ανάλαβε να γνωστοποιήσει στο ελληνικό κοινό τις δράσεις της κοινότητας και να καλωσορίσει τους Έλληνες δημιουργούς και τις οικογένειες που επιθυμούν στήριξη. Επιπλέον η e-Nable Greece, έχει θέσει ως στόχο την διερεύνηση – έρευνα εφαρμογών και περιπτώσεων, της Τρισδιάστατης εκτύπωσης και των νέων τεχνολογιών εν γένει, για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας που αφορούν κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η e-Nable Greece καλεί όποιον αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία (κυρίως στα άνω άκρα) και επιθυμεί να λάβει μια προσθετική συσκευή, να επικοινωνήσει μαζί της.

e-Nable Greece, +30 6909022192, www.enabling.gr[email protected]FB: @GreeceEnable, Instagram: enablegreece, Twitter: @GreeceNable

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button