ΥΓΕΙΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δυτική Αθήνα: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλου κοτόπουλου από τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου

Στη δέσμευση και κατάσχεση  1.333 κιλών ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση κρέατος κοτόπουλου, που επρόκειτο να διατεθεί στην αγορά προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε χώρο μη εγκεκριμένο για την επεξεργασία και διακίνηση τροφίμων, οι ελεγκτές κτηνίατροι δέσμευσαν τις παραπάνω ποσότητες, οι οποίες θα καταστραφούν με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία. Δρομολογήθηκαν άμεσα  οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή προστίμου και την έκδοση απόφασης ολικής – οριστικής διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, δήλωσε ότι είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει έμπρακτα το έργο τους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Περιφέρεια Αττικής, παρά τη σημαντική υποστελέχωσή της, μάχεται καθημερινά με εξειδικευμένο προσωπικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους υγειονομικής απειλής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button